Archiefbeeld - Volgens Natuurpunt moeten er meer bossen komen waar mensen in kunnen spelen, lopen of wandelen.
Volledig scherm
Archiefbeeld - Volgens Natuurpunt moeten er meer bossen komen waar mensen in kunnen spelen, lopen of wandelen. © rv

1.100 nieuwe bomen en struiken voor Burreken: “Extra bos om te spelen, lopen en wandelen is nodig in Vlaanderen”

Natuurpunt gaat 1.100 extra bomen en struiken planten in natuurgebied Burreken in Maarkedal. Een oppervlakte van 4.000 vierkante meter moet op die manier de biodiversiteit, vuursalamanders, reeën en houtsnip een handje helpen.

1 reactie

 • José verdonck

  2 jaar geleden
  Zoveel bomen op 4 hectare is gelijk aan een boomkweker. Het hout verbranden die ze kappen is zeer slecht voor luchtvervuiling. Reeën hebben veel meer terrein bos nodig dan 4 hectare.
 1. Student-ondernemers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtballonnen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”
  Gent

  Stu­dent-onderne­mers vieren einde van corona met DJ-set vanuit luchtbal­lon­nen. “Uitzending op terrassen, van Charlatan tot Praag”

  Twee Gentse student-ondernemers, Thomas Lissens (23) en Eduardo Pires Fernandes (23), vieren het einde van corona met een ongeziene stunt. Ze organiseren zondag spectaculaire DJ-sets... in twee luchtballonnen, terwijl ze over Gent vliegen. Live zal je daar niks van horen, zo’n ballon vliegt minstens 300 meter hoog. Maar het evenement wordt wel uitgezonden op schermen op verschillende terrassen.
 2. Burgemeester Devleeschouwer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeldfunctie zou anders moeten handelen”
  BRAKEL

  Burgemees­ter Devlee­schou­wer van Brakel riskeert twee jaar cel na ongeval: “Iemand met een voorbeeld­func­tie zou anders moeten handelen”

  De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) riskeert twee jaar cel. Dat is de strafmaat die het openbaar ministerie vroeg voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde. Devleeschouwer wordt beschuldigd van het toedienen van opzettelijke slagen na een verkeersongeval onder invloed op 18 april 2018 op de N8 van Lierde naar Brakel. De uitspraak valt op 17 september.