1. Buurtbewoners van GEMOK zijn niet gelukkig met nieuwe plannen voor voetbalsite: “Onverantwoord qua verkeersveiligheid, gevaarlijk vanwege grondverschuivingen”
  MAARKEDAL

  Buurtbewo­ners van GEMOK zijn niet gelukkig met nieuwe plannen voor voetbalsi­te: “Onverant­woord qua verkeers­vei­lig­heid, gevaarlijk vanwege grondver­schui­vin­gen”

  GEMOK, het buurtcomité dat zich verzet tegen de komst van een sportsite op de Kortekeer in Nukerke, vindt ook de nieuwe en gereduceerde plannen van het gemeentebestuur geen goed idee. “Dit is vragen om ongelukken, zowel door de gevaarlijke verkeerssituatie als door de ongeschiktheid van de bodem.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. De BurgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Burgers-burgerrestaurant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
  PREMIUM
  Gent

  De BurgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster opent binnenkort een zesde Jilles Beer & Bur­gers-burgerres­tau­rant. “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

  Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’ restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een Zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.
 1. 
Ondanks gestegen energieprijs verbaast Steve met feeëriek kersthuis: “Niet goed voor mijn portemonnee, maar wel voor een fijn gevoel”
  PREMIUM
  ZINGEM/KRUISEM

  Ondanks gestegen energie­prijs verbaast Steve met feeëriek kersthuis: “Niet goed voor mijn portemon­nee, maar wel voor een fijn gevoel”

  Liefhebbers van feeëriek verlichte kersthuizen moeten een van de weekends in december een ommetje maken naar de wijk ’t Stroomken in Zingem. Maanden heeft Steve Vanden Neste er aan gezwoegd. “Het is niet goed voor mijn energierekening, maar wel voor mijn welbevinden en dat van anderen”. Voor ons stak hij de lichtjes al even aan en we vielen van de ene verbazing in de andere.
 2. Veel protest bij boekvoorstelling Filip Dewinter: 650 tegenbetogers op straat, publiek trakteert hem op fluitconcert
  GENT

  Veel protest bij boekvoor­stel­ling Filip Dewinter: 650 tegenbeto­gers op straat, publiek trakteert hem op fluitcon­cert

  De lezing van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter aan de UGent kon in de Arteveldestad op veel protest rekenen. Voorafgaand aan het evenement trokken 650 manifestanten door de studentenbuurt. Die betoging verliep vreedzaam, maar bij het begin van de lezing liepen de gemoederen hoog op. Bij het ter perse gaan, kon Dewinter niet aan het woord komen, hij werd overstemd door tegenstanders, maar hij ging onverstoorbaar door.
 1. Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillissement: schuldenput zou ruim 500.000 euro bedragen
  Gent

  Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillisse­ment: schulden­put zou ruim 500.000 euro bedragen

  Gent Jazz flirtte al langer met bankroet, maar nu is de doodsteek effectief gegeven. De vzw achter Gent Jazz heeft het faillissement aangevraagd, en dat is ook uitgesproken door de ondernemingsrechtbank. Dat bevestigt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld), die alvast zal ijveren voor een evenwaardig jazzfestival. Hopelijk wordt dat er dan een met een transparante boekhouding.
 2. Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop
  GENT

  Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop

  Wie tapt de beste de pintjes? Die strijd wordt donderdagavond beslecht door 70 studenten achter de toog van café De Kroon op het Sint-Pietersplein. Het is de derde editie en mogelijks ook de laatste: Virginia Verniest zet de zaak na acht jaar aan het roer te koop. “We hebben iets moois opgebouwd, maar door gezondheidsredenen ben ik op zoek naar een leven met meer regelmaat.”