Het Schulensmeer wil met onder meer het Avonturenpad de komende jaren jong en oud lokken
Volledig scherm
PREMIUM
Het Schulensmeer wil met onder meer het Avonturenpad de komende jaren jong en oud lokken © Mine Dalemans

Zo oogt natuurgebied Schulensbroek na herinrichtingswerken: “We vragen respect voor de bijzondere natuur”

LummenDe herinrichtingswerken aan natuurgebied Schulensbroek gaan stevig vooruit. Bedoeling is om dit populair stukje groen klaar te stomen voor de toekomst en er recreatie combineerbaar te maken met de unieke natuurwaarden. En er is nog meer goed nieuws: vanaf nu kunnen ook mensen met een rolwagen volop genieten van het familiebelevingspad. 

 1. IN BEELD: Zomerse editie van Paal op Stelten
  Beringen

  IN BEELD: Zomerse editie van Paal op Stelten

  Dit weekend vindt in Beringen het festival Paal op Stelten plaats. Wat betreft het weer kon de organisatie alvast bijzonder tevreden zijn. Een stralend zonnetje zorgde voor een prachtige editie. “We hebben voor zaterdag 4.000 tickets verkocht en voor zondag zijn er dat 8.000", zegt schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA). “Alles is tot dusver goed verlopen. We zijn zeer tevreden met de opkomst en ook het weer is ideaal: niet te warm, ook dat is perfect!” Zondagavond volgt de climax van het festival. Dan komen Camille, The Starlings, Metejoor, Natalia en 2 Fabiola immers de boel nog wat meer op stelten zetten!
 2. Genkenaar Dogan Ercan (26) is baas van negen escaperooms en drie horecazaken: “Op mijn veertiende speelde ik AliExpress op de speelplaats met een brooddoos vol gadgets te koop”
  PREMIUM
  Genk/Hasselt

  Genkenaar Dogan Ercan (26) is baas van negen escaper­ooms en drie horecaza­ken: “Op mijn veertiende speelde ik AliExpress op de speel­plaats met een brooddoos vol gadgets te koop”

  26 jaar, zes horecazaken uit de grond gestampt en negen escaperooms op zijn naam in alle hoeken van het land: dat Genkenaar Dogan Ercan leeft voor ondernemen, is duidelijk. Als tiener begon hij met het verkopen van gadgets op de speelplaats om niet veel later een eigen kledinglijn op te starten. “Alleen wie durft, kan exponentieel groeien. En laat dat nu net een van mijn sterke én tegelijkertijd ook mindere kanten zijn”, lacht Dogan.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.