Voorbeeld van hoe de Kunstberg eruit zal zien.
Volledig scherm
Voorbeeld van hoe de Kunstberg eruit zal zien. © KBM

Primeur in Limburg: eerste keer autodelen bij sociale woningen

De Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen (KBM) gaat volgend jaar in de Lummense Ketelstraat het project ‘Kunstberg' realiseren. De site, waar vroeger een jongensschool gevestigd was, wordt omgevormd tot sociale woningen. Uniek in dit project is dat de sociale huisvestingsmaatschappij in zee gaat met Cambio, een autodeelbedrijf. 

0 reacties

 1. Haalt Limburg de ‘Einsteintelescoop' binnen? Unizo ijvert: “Zou minstens 1.500 Limburgse jobs opleveren”
  Limburg

  Haalt Limburg de ‘Einstein­te­le­scoop' binnen? Unizo ijvert: “Zou minstens 1.500 Limburgse jobs opleveren”

  Als de politiek mee wil, en de concurrentiestrijd met regio Sardinië in ons voordeel valt, staat er op termijn een ‘Einsteintelescoop’ in Limburg. Dat is een telescoop die zwaartekrachtgolven detecteert en bestudeert waar baanbrekende technologie uit kan voortvloeien. De Limburgse ondernemrswereld pookt nu de politiek nog eens aan om het monsterproject van 2 miljard euro naar onze provincie te halen.
 2. Blueberry Fields biedt voortaan ook workshop ‘mind-boost’ aan
  Beringen

  Blueberry Fields biedt voortaan ook workshop ‘mind-boost’ aan

  Blueberry Fields in Beringen maakt al jaren werk van antioxidantrijk fruit dat nodig is voor een gezond lichaam. Nu willen ze er ook ingrediënten aanbieden voor een gezonde geest. Daarom starten ze met een workshop ‘mind-boost’ op het domein. Een ervaren coach neemt hiervoor een klein groepje mensen met dezelfde verwachtingen naar plekjes “waar het goed is om te zijn”. Je legt er contact met de natuur, gaat op zoek naar innerlijke rust en komt dichter tot jezelf. De workshop is laagdrempelig bedoeld: niets moet, alles kan en alles is oké.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.