Joris Daniëls met zijn echtgenote, dochtertje en hun huisdieren.
Volledig scherm
Joris Daniëls met zijn echtgenote, dochtertje en hun huisdieren. © Foto TONY VAN GALEN

Portie humor tegen hersentumor

LUMMEN/ZELZATEStand-up comedian Joost Van Hyfte steekt één van zijn grootste fans een hart onder de riem. Joris Daniëls, een 33-jarige vader uit Lummen, heeft een hersentumor en lijdt aan verlamming en krijgt elke dag een persoonlijk Facebookfilmpje van de komiek voorgeschoteld. Zo wil Van Hyfte zijn steentje bijdragen in een oneerlijke strijd.

 1. Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar
  Genk

  Genkenaar (25) die bij wijze van ‘verrassing’ zijn aanstaande wurgde, krijgt celstraf van drie jaar

  Een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man stonden in de zomer van 22 augustus 2018 op het punt om te trouwen, toen ze samen op hotel gingen in Hasselt. “Ik heb nog een verrassing voor u", vertelde de man. Hij wekte de indruk de vrouw een halsketting om te doen, maar in plaats daarvan begon hij haar te wurgen. De vrouw liep ernstige bloedingen op. Haar ex-aanstaande krijgt een celstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel.
 2. Politie controleert aanhangwagens in de omgeving van containerparken

  Politie contro­leert aanhangwa­gens in de omgeving van container­par­ken

  De politie Demerdal-DSZ voerde afgelopen week controles uit in de omgeving van de containerparken met betrekking tot aanhangwagens. In Diest werden 46 aanhangwagens aan de kant gezet :één bestuurder beschikte niet over een geldig rijbewijs om een zware aanhangwagen te trekken, deze werd afgesleept. Drie andere bestuurders kregen een proces-verbaal ingevolge slechte ladingzekering en zes schriftelijke waarschuwingen werden uitgeschreven voor slechte verlichting .