De protestmars van de vzw Anti Broodfok lokte heel wat volk.
Volledig scherm
De protestmars van de vzw Anti Broodfok lokte heel wat volk. © Foto's Mine Dalemans

"Poen pakken op de kap van honden: schaamteloos"

LUMMENZo'n 300 sympathisanten hielden gisteren een protestmars tegen de komst van een hondenfokkerij in Molem, een gehucht van Meldert. "Honden moeten er aan de lopende band puppy's op de wereld zetten. Het enige wat telt, is zo veel mogelijk poen pakken", zegt Liestbeth Reijniers, voorzitter van de vzw Anti Broodfok die de optocht organiseerde.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.