Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Koen Moreau

Negen bestuurders blazen positief in Lummen en Herk-de-Stad

Lummen/HerkDe politie Limburg Regio Hoofdstad hield alcohol- en drugscontroles op drie locaties in de zone. In totaal bliezen 331 van de 340 gecontroleerde bestuurders negatief. 

 1. Met Dirk Daelmans (Bree-Beek) en Alain Hermans (Torpedo) staan zaterdag twee trainers met dezelfde voetbalvisie tegenover elkaar: “Het wordt een mooi duel”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Met Dirk Daelmans (Bree-Beek) en Alain Hermans (Torpedo) staan zaterdag twee trainers met dezelfde voetbalvi­sie tegenover elkaar: “Het wordt een mooi duel”

  Met Bree-Beek tegen Torpedo Hasselt staan morgenavond de nummers drie en vier in de rangschikking tegenover elkaar. De gelijkenissen tussen de twee teams zijn veelvuldig. Beide trainers speelden op een hoger niveau en hanteren dezelfde voetbalvisie. Daarenboven geven ze de jeugd voluit speelkansen en strijden ze mee voor een plaats in de eindronde.
  Hasselt
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.