Deze zondag opent de bib exclusief voor de kleinste inwoners.
Volledig scherm
Deze zondag opent de bib exclusief voor de kleinste inwoners. © Gemeente Lummen

Lummense bib opent exclusief voor kleinste inwoners

LummenVoor Boekstart-dag opent de Lummense bib exclusief de deuren op zondag 22 mei tussen 9 uur en 11.30 uur. Er zullen in de voormiddag tal van workshops plaatsvinden op maat van jonge gezinnen en hun baby of peuter.

 1. RW MX Team Paal zoekt terrein voor jaarlijkse motorcrosswedstrijd
  Beringen

  RW MX Team Paal zoekt terrein voor jaarlijkse motor­crosswed­strijd

  Nadat het motorcrossterrein aan de Schaffensesteenweg in Paal verkocht werd, is RW MX Team Paal naarstig op zoek naar een geschikte locatie voor een jaarlijkse cross. “Na 35 mooie jaren zitten we helaas zonder terrein. Daarom willen we een algemene oproep verspreiden voor een geschikt terrein. Dat is bij voorkeur 8 hectare industriële of landbouwgrond waarop het parcours en de parking past”, zegt Werner Renders van de Paalse club.
 2. Japanse Tuin viert 30ste verjaardag met pop-up restaurant tijdens de zomer: “Dé kans om Japanse cultuur helemaal anders te beleven”
  PREMIUM
  Hasselt

  Japanse Tuin viert 30ste verjaardag met pop-up restaurant tijdens de zomer: “Dé kans om Japanse cultuur helemaal anders te beleven”

  De Japanse Tuin in Hasselt opent ter ere van haar 30-jarig jubileum een pop-up restaurant. Lokale chefs zullen elkaar daar de hele zomer lang afwisselen om een Japans geïnspireerd viergangenmenu tot bij de bezoeker te brengen. De wijnmakers van ‘The Winegrower’s Garden’ zorgen voor het geheel én uiteraard de wijn. De magie van de Japanse Tuin? Die doet de rest.
 3. Politie Demerdal heeft dit weekend zijn handen vol gehad met tal van oproepen : "Nachtlawaai tot het vangen van schapen”
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem

  Politie Demerdal heeft dit weekend zijn handen vol gehad met tal van oproepen : "Nachtla­waai tot het vangen van schapen”

  De weekendactiviteiten begonnen voor de politie Demerdal al op vrijdag. In Averbode vond de tijdrit van de Baloisetour plaats en werden er een 25-tal agenten ingezet om, in een verzengende hitte, het verkeer in goede banen te leiden.Als men over politiewerk praat denkt men vaak aan het vaststellen van inbraken en verkeersongevallen. Politiemensen worden echter voor meer ingezet dan dit alleen.