1.500 soldaten gaven zich over. Ze werden begeleid via de grote baan in Beringen op de trein naar het krijgsgevangenenkamp.
Volledig scherm
1.500 soldaten gaven zich over. Ze werden begeleid via de grote baan in Beringen op de trein naar het krijgsgevangenenkamp. © Onder de Radar

Loopgraven van ‘Slag van Lummen’ in ere hersteld: hier sneuvelden 37 Belgische soldaten tijdens WOII

LummenTer ere van de slag van Lummen, intussen 81 jaar geleden, herstelde de gemeente samen met Regionaal Landschap Lage Kempen de loopgraven. In de Tweede Wereldoorlog kwamen hier 37 Belgische soldaten om het leven. De site wordt deze zondag officieel geopend en geeft een kijk in het leven van de soldaten die de loopgraven destijds bemanden.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: “Vliegtuigen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen”
  PREMIUM
  Genk

  Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: “Vliegtui­gen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen”

  De jaarlijkse fly-in op het vliegveld Zwartberg in Genk is dit weekend eindelijk, na meermaals uitstel door corona, teruggekeerd. Liefst 2.000 bezoekers vonden zaterdag meteen de weg, en ook een 60-tal kinderen met een levensbedreigende ziekte beleefden dankzij de organisatie en vzw Kleine Prins dé dag van hun leven. Zij mochten niet enkel naar alle verschillende vliegtuigen kijken, maar ook een ritje in de wolken mee beleven.