1.500 soldaten gaven zich over. Ze werden begeleid via de grote baan in Beringen op de trein naar het krijgsgevangenenkamp.
Volledig scherm
1.500 soldaten gaven zich over. Ze werden begeleid via de grote baan in Beringen op de trein naar het krijgsgevangenenkamp. © Onder de Radar

Loopgraven van ‘Slag van Lummen’ in ere hersteld: hier sneuvelden 37 Belgische soldaten tijdens WOII

LummenTer ere van de slag van Lummen, intussen 81 jaar geleden, herstelde de gemeente samen met Regionaal Landschap Lage Kempen de loopgraven. In de Tweede Wereldoorlog kwamen hier 37 Belgische soldaten om het leven. De site wordt deze zondag officieel geopend en geeft een kijk in het leven van de soldaten die de loopgraven destijds bemanden.

 1. Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsroutes in Limburg die u getrapt moet hebben
  PREMIUM
  Limburg

  Over kasseien, richting kastelen, met een biertje erbij: zes fietsrou­tes in Limburg die u getrapt moet hebben

  Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water kent u inmiddels wel, maar Fietsparadijs Limburg heeft veel meer te bieden dan dat. In onze provincie werden door verschillende specialisten de meest gevarieerde fietsroutes door prachtige natuur ontwikkeld. Wij bundelen voor u zeven van de mooiste routes, zodat u gewapend bent voor een actieve zomer! Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Bibliotheek van Lummen vestigt zich op Facebook
  Lummen

  Biblio­theek van Lummen vestigt zich op Facebook

  De bibliotheek van Lummen is vanaf nu ook op facebook terug te vinden. Op www.facebook.com/biblummen kunnen gebruikers, lezers en iedereen die geïnteresseerd is in de bibliotheek en haar werking, terecht voor heel wat interessante informatie met betrekking tot het aanbod en de dienstverlening van de Lummense bib. “Zo zullen er bijvoorbeeld regelmatig boekencollecties in de kijker worden gezet, worden activiteiten in de bibliotheek er aangekondigd en zal je er sfeerbeelden van afgelopen activiteiten terugvinden”, zegt schepen van de bib Romi Soors (CD&V). De Lummense bibliotheek zet al enige tijd in op digitalisering om de dienstverlening naar haar gebruikers laagdrempeliger en gemakkelijker te laten verlopen. Een geautomatiseerde inleverschuif, online betalen via ‘Mijn Bibliotheek’ en allerlei online diensten deden zo eerder al hun intrede.