Leen Smets opende haar eigen zaak ‘In ‘t Groene Goud’ in Lummen na jarenlang in de medische sector te hebben gewerkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Leen Smets opende haar eigen zaak ‘In ‘t Groene Goud’ in Lummen na jarenlang in de medische sector te hebben gewerkt. © Borgerhoff

Leen (45) opent eigen delicatessenzaak in volle coronacrisis: “Ik wil een plaats creëren waar mensen op moeilijke dagen tóch vrolijk worden”

Heusden-Zolder/LummenNa jarenlang een zware job in de medische sector te hebben gehad, schakelt Leen Smets (45) uit Heusden-Zolder over naar haar ware geluk. Dat geluk heet ‘In ‘t Groene Goud’, haar eigen delicatessenzaak in de Dorpsstraat in Lummen. Sinds midden december kunnen klanten er terecht voor warme dranken in afhaalvorm, cadeautjes en geschenkmanden met artisanale producten voor geliefden. “Maar ik wil vooral een plaats creëren waar mensen op moeilijke dagen naartoe kunnen om tot rust te komen, een babbeltje te slaan, en tóch weer vrolijk te worden.”

 1. Rechtbank veroordeelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristische groep
  PREMIUM
  Hasselt

  Rechtbank veroor­deelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristi­sche groep

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag drie personen in verschillende dossiers bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De onmiddellijke aanhouding werd ook telkens bevolen. De drie waren allen schuldig aan dezelfde tenlastelegging: deelname aan enige activiteit van een terroristische groep. Eén van hen is Jessie Van Eetvelde (42). Zij zit met haar twee kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"