In april ging Herman nog op zoek naar een vrouw (en erfgename) via een bordje in zijn tuin (links). Nu is het een bordje ‘Te koop’ geworden.
Volledig scherm
In april ging Herman nog op zoek naar een vrouw (en erfgename) via een bordje in zijn tuin (links). Nu is het een bordje ‘Te koop’ geworden. © Mine Dalemans /Karolien Coenen

Het bordje ‘Vrouw gezocht’ is een bordje ‘Te koop’ geworden: “Nog één poging, maar dan doe ik mijn hoeve weg”

‘Gratis inwonen, alleen voor vrouwen zonder kinderen’. De oproep van Herman Horyon (81) om de eenzaamheid tegen te gaan, verscheen in april op een bord in zijn tuin in Lummen. Die eenzaamheid is twee maanden later helaas nog niet weg, het bord wel. Vervangen door een ander bord, dat ‘Te koop’ leest. “Toch wil ik het nog één keer proberen om een vrouw te vinden. Maar lukt dat niet, dan verkoop ik inderdaad.”

  1. Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitingsuren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

    Cafébazen bezorgd na weekend met vervroegde sluitings­uren: “Op deze manier is het lastig om rendabel te blijven”

    Tijdens het afgelopen weekend moesten de café-uitbaters zich voor het eerst houden aan de nieuwe maatregelen die verplichten om de deuren om 23 uur te sluiten. Hoewel dat in de provincie overal netjes nageleefd werd, hebben de zaakvoerders het lastig met de nieuwe regels. “Ik heb de cijfers eens nagekeken en het is echt dramatisch”, zucht Kristof Grossi van café Koestal in Hasselt.