De belasting in kwestie wordt jaarlijks geheven ten laste van nijverheids-, handels- en landbouwondernemingen (themabeeld).
Volledig scherm
De belasting in kwestie wordt jaarlijks geheven ten laste van nijverheids-, handels- en landbouwondernemingen (themabeeld). © Photo News

Gemeenteraad heft belasting drijfkracht motoren op

LummenVanaf 1 januari 2022 wordt de belasting op drijfkracht motoren niet meer geheven. Dat heeft de gemeenteraad van Lummen beslist tijdens de zitting van 20 december. De belasting is verouderd en werd in de jaren vijftig ingevoerd als gevolg van de industrialisering. Ondertussen zijn de tijden veranderd en belemmert deze belasting de economische groei van bedrijven.

  1. Stad Beringen strijdt tegen straatintimidatie: “Er zal worden ingezet op preventie”

    Stad Beringen strijdt tegen straatinti­mi­da­tie: “Er zal worden ingezet op preventie”

    “Grensoverschrijdend gedrag is onaanvaardbaar en hoort niet thuis in onze stad.” Net om die reden werkt de Stad Beringen samen met Plan International om de stad veiliger te maken. Onder het motto ‘meten is weten’ worden inwoners, en vooral jongeren, opgeroepen om de plaatsen aan te duiden waar ze slachtoffer of getuigen werden van straatintimidatie. Met behulp van een online platform, en vijftien Beringse jongeren, strijd de stad tegen grensoverschrijdend gedrag.
    Beringen