De ezelin werd door dokter Tom Mariën (links) geopereerd in zijn paardenkliniek Equitom.
Volledig scherm
De ezelin werd door dokter Tom Mariën (links) geopereerd in zijn paardenkliniek Equitom. © Mine Dalemans

Ezelin Hope succesvol geopereerd en gerevalideerd in Lummense paardenkliniek nadat ze in het hoofd werd geschoten in Frankrijk

Na drie maanden revalideren in een paardenkliniek in Lummen is de Franse ezelin Hope helemaal hersteld nadat ze in Frankrijk in het hoofd werd geschoten. Het dier is intussen de mascotte van de Fondation Brigitte Bardot. Want het is dankzij de dierenrechtenorganisatie van de bekende actrice dat het dier in Lummen terechtkwam en zo de gruwelijke hoofdwonde heeft overleefd.

4 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  oh, zo'n lief ezeltje. Wat ze allemaal toch kunnen vandaag. Fantastisch. Dit diertje heeft haar leven te danken aan deze veearts die haar heeft behandeld. Echt tof. Tussen al dat slechte nieuws doet zoiets ontzettend deugd. Goed werk geleverd !
 • José Deblock

  1 jaar geleden
  O super,dank aan de dokters,die haar die kans hebben gegeven. En nog meer dank dat ze onder jullie hoede blijft. Er heerst zoveel dierenleed,dat het echt pijn doet.
 • Nico Herman

  1 jaar geleden
  Gelukkig !!
 • SABINE TAVERNIER

  1 jaar geleden
  Dikke dankjewel aan iedereen die het mogelijk gemaakt heeft dat dit kon gebeuren!!!
 1. Prins on tour is het alternatief voor de traditionele opendeurdagen bij school De Prins in Diest
  PREMIUM
  Diest

  Prins on tour is het alterna­tief voor de traditione­le opendeurda­gen bij school De Prins in Diest

  De directeur en leerkrachten van de secundaire school De Prins in Diest brengen de volgende weken een bezoek aan de lagere scholen in de buurt om de schoolkeuze voor de leerlingen te vergemakkelijken. Op die manier zorgen ze voor een coronaproof alternatief onder de noemer ‘De Prins on tour’. Donderdag 25 februari draaiden ze al eens proef in de lagere school De Kleine Prins en wij waren er bij.
 2. Diest zoekt privé-investeerder om voormalige infirmerie te restaureren: “We kunnen niet elk oud gebouw zelf doen, dat zou de belastingbetaler ons kwalijk nemen”
  Diest

  Diest zoekt pri­vé-investeer­der om voormalige infirmerie te restaure­ren: “We kunnen niet elk oud gebouw zelf doen, dat zou de belasting­be­ta­ler ons kwalijk nemen”

  Diest is op zoek naar een privé-investeerder om de oude infirmerie in het park Cerckel te restaureren. Kostenplaatje: 1,5 miljoen euro, waarvan 500.000 gesubsidieerd. “Het is onmogelijk om alle monumenten en geklasseerde huizen zelf op te knappen, vandaar dit initiatief”, zegt schepen van Erfgoed Geert Cluckers (DDS).
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven