Het voorval vond plaats in relationele context.
Volledig scherm
Het voorval vond plaats in relationele context. © thinkstock

Dader steekpartij voorgeleid voor poging moord

LummenDe dader van de steekpartij vrijdagnamiddag in de Oudestraat  Lummen werd zaterdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor ‘poging tot moord’. Hij werd vervolgens ook aangehouden. Dat bevestigt persmagistraat Pieter Strauven van Parket Limburg. 

 1. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.
 1. Halens bedrijf ‘den Boogerd’ krijgt belevingslabel van De Merode
  Halen

  Halens bedrijf ‘den Boogerd’ krijgt bele­vingsla­bel van De Merode

  Landschapspark de Merode heeft er vijf nieuwe ambassadeurs bij, lokale ondernemers die met de producten of de diensten die ze aanbieden de kernwaarden van het landschapspark mee uitdragen en versterken. Tijdens de Merodehappening, op zondag 15 mei in Diest, kregen ze een officieel belevingslabel uitgereikt. Eén van hen is het Halens bedrijf ‘den Boogerd’, dat zich sinds 2008 als landbouwonderneming toelegt op het aanplanten, uitbaten en verzorgen van authentieke hoogstamboomgaarden. “Voor de ondernemers is het label een blijk van erkenning, voor de bezoekers een teken van herkenning,” stelt gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van Landschapspark de Merode.
 2. Op huizenjacht in… Kwaadmechelen: “Relatief goedkoop in vergelijking met buurgemeenten, maar dat merk je aan de vraag”
  PREMIUM
  Ham

  Op huizen­jacht in… Kwaadmeche­len: “Relatief goedkoop in vergelij­king met buurgemeen­ten, maar dat merk je aan de vraag”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Kwaadmechelen, waar de relatief lage prijzen veel gegadigden lokken. “Ook steeds meer ondernemers en winkelketens komen naar Kwaadmechelen.”