Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Geert De Rycke

Dader en slachtoffer steekpartij Lummen hadden al langer knipperlichtrelatie: “Dit ging ooit mislopen”

LummenDe 55-jarige P.J. die vrijdag zijn ex-vriendin B.V.K. (50) neerstak met een mes had al langere tijd een knipperlichtrelatie met de vrouw. De twee hadden al vaker discussies, en het is niet de eerste keer dat er geweld aan te pas kwam.

 1. Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeenten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Van laptops uitlenen in ‘t Scheep tot digitale hulp in deelgemeen­ten: Hasselt lanceert negen ‘Digipunten’

  Vanaf 17 april breidt Hasselt haar aanbod aan digitale hulpverlening stelselmatig uit tot negen ‘Digipunten’ verspreid over de stad. Het bestuur richt zich daarbij ook tot Hasselaren die al vertrouwd zijn met smartphones en computers. “Door de digitaliseringslawine die momenteel over ons heen raast, zit een steeds grotere groep met vragen. Voor hen staan we klaar", zeggen bevoegde schepenen Dymfna Meynen (N-VA) en Frank Dewael (Open Vld).
  Hasselt
 2. Politiezones Beringen/Ham/Tessenderlo en Heusden-Zolder gaan nauwer samenwerken: “Onze zones hebben heel veel gelijkenissen”

  Politiezo­nes Beringen/Ham/Tessenderlo en Heus­den-Zol­der gaan nauwer samenwer­ken: “Onze zones hebben heel veel gelijkenis­sen”

  “Het gaat om zones met gelijkaardige uitdagingen die een gelijklopende aanpak vergen”, klinkt het bij burgemeester en voorzitter van politiezone Heusden-Zolder Mario Borremans. Net om die reden kondigde de politiezone aan om vanaf september nauwer te gaan samenwerken met de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. Dat kondigde de twee zones dinsdagavond aan tijdens een persmoment.
  Beringen, Heusden-Zolder, Tessenderlo