Chelsea Nshuti (19) is OCMW- en gemeenteraadslid in Lummen .
Volledig scherm
Chelsea Nshuti (19) is OCMW- en gemeenteraadslid in Lummen . © Karolien Coenen

Chelsea Nshuti (19) is jongste raadslid van Lummen: “Ik wil jongeren laten zien dat politiek geen ver-van-mijn-bedshow is”

De OCMW- en gemeenteraad van Lummen heeft begin deze week een nieuw raadslid verwelkomd. De 19-jarige Chelsea Nshuti (CD&V) neemt de plaats in van haar partijgenoot Aloïs Van Grieken. “Ik wil graag mijn enthousiasme voor engagement doorgeven aan de Lummenaar", vertelt het kersverse raadslid. 

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wolf Fencing Team zoekt versterking, maar veel sollicitanten zijn er niet: “Emotionele boeren zijn soms part of the job”
  PREMIUM
  Limburg

  Wolf Fencing Team zoekt verster­king, maar veel sollicitan­ten zijn er niet: “Emotionele boeren zijn soms part of the job”

  Het Wolf Fencing Team (WFT) zit met een wachtrij van 270 veehouders die advies ter plaatse willen bij het wolfproof maken van hun omheining. Alles moet verwerkt worden door één preventie-adviseur, dat is te weinig. Sinds kort loopt een vacature voor één extra preventie-adviseur, maar het aantal geïnteresseerden ligt laag. “Je hebt best communicatieve vaardigheden om soms emotionele veehouders te begeleiden", weet Diemer Vercayie van het WFT.