Christine Diliën samen met haar dochter Yana die op de bus zat.
Volledig scherm
Christine Diliën samen met haar dochter Yana die op de bus zat. © Karolien Coenen

Buschauffeur met 30 schoolkinderen aan boord blaast positief: zeventiger op staande voet ontslagen

Een schoolbus met leerlingen van O.C. Sint-Ferdinand in Lummen werd vorige week vrijdag plots aan de kant gehaald voor controle. De chauffeur deed een alcoholtest en blies positief. De ouders zijn niet te spreken over de feiten, volgens hen had de chauffeur al een reputatie. Hij is op staande voet ontslagen.

20 reacties

 • Peter Arnou

  1 jaar geleden
  Alcohol slot op busses zoals in frankrijk, en o % Alcohol voor iedereen die voertuig bestuurd ook fiets
 • Jane Doe

  1 jaar geleden
  70+ en personenvervoer vind in sowieso niet kunnen. Meer en meer sluipende ziektes steken de kop op, reactievermogen vertraagd... En ervaren? Goh ja, decennia lang achter een stuur hebben gezeten en 9 kans op de 10 niet goed naar je lichaam hebben omgekeken qua eet- en sportgewoontes, daar weegt rijervaring niet tegenop wat mij betreft.
 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Nultolerantie altijd !
 • Jacques Van de Velde

  1 jaar geleden
  In alle publieke transportmiddelen standaard alcoholslot plaatsen ook in trein, tram, vliegtuig .....dan is dat ene probleem toch al opgelost . Als ze dan geen verdovende middelen gebruiken is nog de vraag natuurlijk??
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Dit is een heel oud zeer. Vijfendertig jaar geleden was dit al een heel groot probleem bij sommige buschauffeurs van privéfirma's die schoolkinderen ophaalden. De ene was werkelijk al zatter dan de andere en het was meestal dankzij de begeleider dat de bus niet mocht vertrekken. De eigenaar van de betreffende bus stuurde dan snel iemand anders en de rest van het verhaal werd onder de mat geveegd. Het is goed dat men aandacht schenkt aan dit probleem.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Liefhebber van de flipperkast? Het Jenevermuseum laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdagavond op “hét icoon van de Vlaamse cafécultuur” flipperen
  PREMIUM
  Hasselt

  Liefhebber van de flipper­kast? Het Jenevermu­se­um laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdag­avond op “hét icoon van de Vlaamse cafécul­tuur” flipperen

  Het Jenevermuseum pakt uit met ‘Pinball Mania’, een gloednieuwe expo waarin hét icoon van de Vlaamse cafécultuur uit de jaren tachtig centraal komt te staan: de flipperkast. Maar liefst twintig soorten - van de eerste eenvoudige spijkertafels tot de levendige lichtkasten - fleuren vanaf nu het museum op, én laten bezoekers al flipperend over de kast leren. “Want vanaf 20 mei kan je elke donderdagavond met bubbels het museum afhuren voor een flipperavond met vrienden én jenever”, aldus Davy Jacobs, directeur van het museum.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas