Christine Diliën samen met haar dochter Yana die op de bus zat.
Volledig scherm
Christine Diliën samen met haar dochter Yana die op de bus zat. © Karolien Coenen

Buschauffeur met 30 schoolkinderen aan boord blaast positief: zeventiger op staande voet ontslagen

Een schoolbus met leerlingen van O.C. Sint-Ferdinand in Lummen werd vorige week vrijdag plots aan de kant gehaald voor controle. De chauffeur deed een alcoholtest en blies positief. De ouders zijn niet te spreken over de feiten, volgens hen had de chauffeur al een reputatie. Hij is op staande voet ontslagen.

20 reacties

 • Peter Arnou

  3 jaar geleden
  Alcohol slot op busses zoals in frankrijk, en o % Alcohol voor iedereen die voertuig bestuurd ook fiets
 • Jane Doe

  3 jaar geleden
  70+ en personenvervoer vind in sowieso niet kunnen. Meer en meer sluipende ziektes steken de kop op, reactievermogen vertraagd... En ervaren? Goh ja, decennia lang achter een stuur hebben gezeten en 9 kans op de 10 niet goed naar je lichaam hebben omgekeken qua eet- en sportgewoontes, daar weegt rijervaring niet tegenop wat mij betreft.
 • Erwin De Meyer

  3 jaar geleden
  Nultolerantie altijd !
 • Jacques Van de Velde

  3 jaar geleden
  In alle publieke transportmiddelen standaard alcoholslot plaatsen ook in trein, tram, vliegtuig .....dan is dat ene probleem toch al opgelost . Als ze dan geen verdovende middelen gebruiken is nog de vraag natuurlijk??
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Dit is een heel oud zeer. Vijfendertig jaar geleden was dit al een heel groot probleem bij sommige buschauffeurs van privéfirma's die schoolkinderen ophaalden. De ene was werkelijk al zatter dan de andere en het was meestal dankzij de begeleider dat de bus niet mocht vertrekken. De eigenaar van de betreffende bus stuurde dan snel iemand anders en de rest van het verhaal werd onder de mat geveegd. Het is goed dat men aandacht schenkt aan dit probleem.