Christine Diliën samen met haar dochter Yana die op de bus zat.
Volledig scherm
Christine Diliën samen met haar dochter Yana die op de bus zat. © Karolien Coenen

Buschauffeur met 30 schoolkinderen aan boord blaast positief: zeventiger op staande voet ontslagen

Een schoolbus met leerlingen van O.C. Sint-Ferdinand in Lummen werd vorige week vrijdag plots aan de kant gehaald voor controle. De chauffeur deed een alcoholtest en blies positief. De ouders zijn niet te spreken over de feiten, volgens hen had de chauffeur al een reputatie. Hij is op staande voet ontslagen.

20 reacties

 • Peter Arnou

  2 jaar geleden
  Alcohol slot op busses zoals in frankrijk, en o % Alcohol voor iedereen die voertuig bestuurd ook fiets
 • Jane Doe

  2 jaar geleden
  70+ en personenvervoer vind in sowieso niet kunnen. Meer en meer sluipende ziektes steken de kop op, reactievermogen vertraagd... En ervaren? Goh ja, decennia lang achter een stuur hebben gezeten en 9 kans op de 10 niet goed naar je lichaam hebben omgekeken qua eet- en sportgewoontes, daar weegt rijervaring niet tegenop wat mij betreft.
 • Erwin De Meyer

  2 jaar geleden
  Nultolerantie altijd !
 • Jacques Van de Velde

  2 jaar geleden
  In alle publieke transportmiddelen standaard alcoholslot plaatsen ook in trein, tram, vliegtuig .....dan is dat ene probleem toch al opgelost . Als ze dan geen verdovende middelen gebruiken is nog de vraag natuurlijk??
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Dit is een heel oud zeer. Vijfendertig jaar geleden was dit al een heel groot probleem bij sommige buschauffeurs van privéfirma's die schoolkinderen ophaalden. De ene was werkelijk al zatter dan de andere en het was meestal dankzij de begeleider dat de bus niet mocht vertrekken. De eigenaar van de betreffende bus stuurde dan snel iemand anders en de rest van het verhaal werd onder de mat geveegd. Het is goed dat men aandacht schenkt aan dit probleem.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: Met deze 7 winkels in Limburg hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Limburg

  Van LEF in Tessender­lo tot Prana Bio Bulk in Heus­den-Zol­der: Met deze 7 winkels in Limburg hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 7 leuke zaken in Limburg voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: Met deze Limburgse winkels hou jij de maand mei plasticvrij.
 1. UHasselt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeiende bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaamheid en comfort voorop”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHas­selt-studenten winnen titel van beste ‘Small Business Project’ met meegroeien­de bh: “Weg met fast-fashion. Wij zetten duurzaam­heid en comfort voorop”

  Een bh gemaakt uit gerecycleerd polyester, die tot liefst drie maten kan meegroeien: met dat innovatief product pakken zes UHasselt-studenten uit én winnen ze de prijs voor beste ‘Small Business Project’ van VLAJO. Daarmee bemachtigen ze meteen ook een ticket voor de Europese finale in Estland. “De fast-fashion lingeriemerken van vandaag willen juist dat jonge meisjes snel weer voor een nieuwe bh terugkeren. Wij brengen daar verandering in.”
 2. Zo VeloVeilig is Lummen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Lummen

  Zo VeloVeilig is Lummen: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Lummen hebben 57 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.