Tot aan Kerstmis gebeuren er grondwerken op het bestaande deel op de begraafplaats in Meldert.
Volledig scherm
Tot aan Kerstmis gebeuren er grondwerken op het bestaande deel op de begraafplaats in Meldert. © Mine Dalemans

Begraafplaats Meldert krijgt opwaardering met hoofdingang, nieuwe ceremonieruimte en kinderbegraafplaats

LummenDit jaar nog start de gemeente Lummen met de voorbereidende werken voor de opwaardering van de begraafplaats in Meldert. Er komt meer ruimte, groen, comfort en er is vooral ook de uitbreiding met het perceel op de hoek van de Nachtegaalstraat. Daar komt onder meer de hoofdingang, een nieuwe ceremonieruimte, een kinderbegraafplaats met sterrenweide en een opslag- en nutslokaal. Door de nieuwe indeling worden bepaalde graven verplaatst of verwijderd.

 1. Lummense naaister maakt rompertjes voor baby met maagsonde: “Toffe en praktische kleertjes waren onvindbaar”
  PREMIUM
  Lummen

  Lummense naaister maakt rompertjes voor baby met maagsonde: “Toffe en praktische kleertjes waren onvindbaar”

  Ze bestaan in alle kleuren, vormen en maten, maar een rompertje specifiek voor baby’s met een maagsonde, lijkt onvindbaar. Dat ondervond Annelies Wouters uit Lummen toen ze voor een familielid op zoek ging naar aangepaste babykleertjes. “Een beetje creativiteit, veel restjes stof en tonnen geduld later, maak ik rompertjes in maat 80. De zesde versie al!”
 2. Man (26) geeft zwangere vriendin klappen
  Beringen

  Man (26) geeft zwangere vriendin klappen

  Een 26-jarige man is door de rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 18 maanden effectief nadat hij zijn zwangere vriendin uit Beringen rake klappen gaf tijdens haar zwangerschap. De feiten vonden plaats in augustus 2018, maart 2019 en juni 2019. Niet alleen de vrouw moest het ontgelden, maar ook de voor- en achterdeur en een omheining. Bovendien werd de vrouw ook bedreigd met een keukenmes. De man zit momenteel in de hulpgevangenis van Leuven en gaf verstek voor de zaak. In het vonnis spreekt de rechtbank van een verminderd normbesef en een agressieve ingesteldheid bij de twintiger.
 3. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.