De overhandiging van de petitie.
Volledig scherm
De overhandiging van de petitie. © Dieter Nijs

Actiefront De Groene Delle overhandigt petitie aan minister Demir: “Meer dan 33.000 burgers lieten stem al horen tegen vernietiging natuurgebied”

Het actiefront De Groene Delle trok woensdagmiddag naar het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir om er de petitie met meer dan 33.000 handtekeningen om de Groene Delle te redden, te overhandigen. “Dit is een dolksteek voor het groene hart van Limburg. Bomen hebben geen stem. En daarom verheffen wij onze stem. Er mag geen natuur meer sneuvelen voor economische groei”, zegt Erik Van den Abbeele van het actiefront De Groene Delle.

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek