1. Dries Lahraoui (ZVK Eisden-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  Dries Lahraoui (ZVK Eis­den-Dorp) wil ondanks een operatie de Limburgse derby niet missen: “We willen het beste team van Limburg worden”

  ZVK Eisden-Dorp verwacht vrijdagavond een volle sporthal ‘de Helix’ voor de Limburgse derby tegen Full Hasselt. De voorbije jaren zorgde deze confrontatie steeds veel strijd, spanning en een ongelooflijke ambiance. Dat zal vrijdag niet anders zijn. Eisden nam een prima seizoenstart en draaide het hele seizoen mee in de veilige middenmoot. Hasselt daarentegen moest een tijdje wachten vooraleer de motor echt aansloeg, maar zit na een inhaalbeweging de Maasmechelaars op de hielen. “We willen het seizoen afsluiten als beste Limburgse ploeg. Winnen tegen Hasselt is dus een must”, klinkt Eisdens doelman Dries Lahraoui resoluut.
 1. RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruike­lij­ke kaas en hesp”

  Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier.
 2. Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”
  Hasselt

  Noortje (15) zit sinds vorige week alleen in de klas: “De lessen zijn zo vermoeiend dat ik thuis even een dutje moet doen”

  Privéles krijgen op je eigen tempo: voor sommigen kan het even handig zijn. Voor Noortje Volders (15) is het bijna dagelijkse kost. Sinds vorige week is zij de enige leerling in de klas Technologische Wetenschappen op Level X in Hasselt. “In het begin van het schooljaar zat ik nog met twee andere jongens in de klas, maar die zijn nu naar andere richtingen en scholen gegaan.”
 1. Inbrakengolf overspoelt nu ook Diestse horecazaken: “Bij de patissier namen ze nog even de tijd om te proeven”
  PREMIUM
  Diest

  Inbraken­golf overspoelt nu ook Diestse horecaza­ken: “Bij de patissier namen ze nog even de tijd om te proeven”

  De inbrakengolf die het Hageland teistert, is nog niet gaan liggen. Nadat onbekenden eerder deze maand handelszaken in Landen, Tienen en Kessel-Lo viseerden, was het afgelopen nacht de beurt aan Diest. Voor de zaakvoerders van de getroffen ondernemingen een zware klap. “Eerst kwam de pandemie, dan de energiecrisis, de onbereikbaarheid door werken, en nu dit.... ik zie het niet meer zitten”, zucht Brenda Jacobs van La Bas. Camerabeelden konden het opmerkelijke gedrag van de inbrekers vastleggen.
 2. Van Lock Us tot Mystery 19: kan jij uit deze 9 escaperooms in Limburg ontsnappen?
  PREMIUM
  Limburg

  Van Lock Us tot Mystery 19: kan jij uit deze 9 escaper­ooms in Limburg ontsnappen?

  Op zoek naar een leuke binnenactiviteit? Wij helpen je op weg met deze negen escaperooms in Limburg. Een escaperoom is leuk om met je familie, vrienden of collega’s te doen. Samen probeer je uit een kamer te ontsnappen door puzzels op te lossen en codes te kraken. Van Lock Us in Sint-Truiden tot Mystery 19 in Houthalen-Helchteren: kunnen jij en je gezelschap uit deze escaperooms ontsnappen?
 1. Verdachte ‘martelmoord’ riskeert twee jaar cel voor drugshandel: “Waarom die inval, ze konden toch ook gewoon aanbellen?”
  PREMIUM
  Genk

  Verdachte ‘martel­moord’ riskeert twee jaar cel voor drugshan­del: “Waarom die inval, ze konden toch ook gewoon aanbellen?”

  Een 26-jarige Genkenaar, die sinds 2019 in voorhechtenis zit als een van de verdachten in de martelmoord op Hilal Markhtout (33), riskeert twee jaar cel omdat hij cannabis en cocaïne zou verkocht hebben. Opmerkelijk detail: hij zat toen met een enkelband thuis. Op zijn proces beet hij flink van zich af. “Het is alsof ze me willen breken.”
 1. Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LEGO-jaaroverzicht is vanaf morgen te bezichtigen in Beringen
  PREMIUM
  Beringen

  Van de oorlog in Oekraïne tot Will Smith op de Oscars: LE­GO-jaarover­zicht is vanaf morgen te bezichti­gen in Beringen

  Het is voor Maarten Verlinden (43) intussen een traditie geworden: het afgelopen jaar visueel vormgeven met LEGO-blokjes. Koningin Elizabeth die overleden is, de Boerentoren in Antwerpen of de Vlaamse bevolking die massaal zonnepanelen laat plaatsen, het is vanaf morgen allemaal te bezichtigen in de Beringse bibliotheek. De LEGO-kunstenaar vertelt ons hoe dat in zijn werk gaat, en het blijkt geen sinecure.
 2. Dries Vanthoor vindt met een zijn draai na overstap van Audi naar BMW. Limburger wint in Dubai.

  Dries Vanthoor vindt met een zijn draai na overstap van Audi naar BMW. Limburger wint in Dubai.

  Het autosportseizoen is ondertussen al stevig onderweg, met niet alleen met twee legendarische rallywedstrijden, de Dakar en de Monte-Carlo, ook op circuit wordt er al stevig geracet. Zo won de Limburger Dries Vanthoor goed een week geleden de 24 Uur van Dubai, met de gloednieuwe BMW M4 van het Belgische team WRT. De Hasseltse broers Vanthoor zijn komend weekend ook in Daytona voor de 24-uurs in Florida.
 3. Auto’s kunnen vanaf 2024 vaker aan de kant: 17 elektrische trambussen besteld voor lijn Hasselt-Maasmechelen
  PREMIUM
  Hasselt/Genk/Maasmechelen

  Auto’s kunnen vanaf 2024 vaker aan de kant: 17 elektri­sche trambussen besteld voor lijn Has­selt-Maasmeche­len

  De Lijn heeft 17 elektrische trambussen besteld die worden ingezet op de toekomstige lijn tussen Hasselt en Maasmechelen. In 2024 moeten die trambussen ook effectief rijden. “Een belangrijke stap tot de realisatie van de tweede lijn van het oude Spartacusplan", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Alles wat je moet weten over die trambussen.
 1. Limburgers achter succesvol project ‘Soccer Improved’ brengen trainingsschema’s naar grote publiek: “Of je nu 15 of 50 bent, je krijgt wetenschappelijk programma”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburgers achter succesvol project ‘Soccer Improved’ brengen trainingsschema’s naar grote publiek: “Of je nu 15 of 50 bent, je krijgt wetenschap­pe­lijk programma”

  Devon Maes (28), Jelle Jadoulle (26) en Matthiece Nelissen (26) lanceren in maart hun ‘Soccer Improved App’. De Limburgers zetten drie jaar geleden hun project op poten waarmee ze fysiotherapie en coaching geven aan profvoetballers uit de hele wereld. Nu willen ze hun trainingsprogramma’s tot bij alle geïnteresseerde voetballers ter wereld brengen. “Elke gebruiker zal een volledig ander programma voorgeschoteld krijgen”, vertelt Jelle. Maar daarvoor zoeken ze eerst 100.000 euro.