Wijndomein Vandeurzen in Linden, deelgemeente van Lubbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijndomein Vandeurzen in Linden, deelgemeente van Lubbeek. © Vandeurzen/Bollen

“Wie wil er nu een wijnkasteel in Frankrijk als je dit kan krijgen?” Familie Vandeurzen teelt Spaanse en Franse druiven in hartje Hageland

Heimwee naar de Bordeaux- en Chianti-streek? Niet getreurd, ook Vlaams-Brabant mag fier zijn op haar wijnen. Met temperaturen die jaar na jaar hoger klimmen, neemt ook in onze streek het aantal druivenranken toe. Intussen zijn er tientallen  wijnmakers te vinden in het Hageland. Onze reporter proeft deze zomer vijf  Hagelandse wijnen en ontdekt de verhalen van de mensen achter de godendrank. Vandaag gaan we op bezoek bij Wijndomein Vandeurzen in Lubbeek. “Mijn vaders grote droom ging in vervulling in z'n eigen achtertuin”, zegt Bert Vandeurzen (38), die intussen negen wijnen op de markt heeft.

 1. ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familieleden gruwelijk om het leven gebracht? “Een leugendetectortest weigerde ze”

  ASSISEN. Heeft Alinda 29 jaar geleden twee bejaarde familiele­den gruwelijk om het leven gebracht? “Een leugende­tec­tor­test weigerde ze”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 2. Louis Tobback (sp.a) dient klacht in tegen subsidies voor WK Wielrennen in eigen stad: “Provincie koopt zich in voor VIP-gebeuren”
  PREMIUM
  Leuven

  Louis Tobback (sp.a) dient klacht in tegen subsidies voor WK Wielrennen in eigen stad: “Provincie koopt zich in voor VIP-gebeuren”

  Provincieraadslid Louis Tobback (sp.a) gaat een klacht indienen over de 100.000 euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant aan het WK Wielrennen. Opmerkelijk gegeven want dat wereldkampioenschap vindt plaats in zijn eigen thuisstad. “Wat mij betreft koopt de deputatie zich gewoon in voor het VIP-gebeuren rond het WK Wielrennen door deze subsidie te geven”, aldus de voormalige burgemeester van Leuven.
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid