Op een half uur tijd liep de watertoren leeg door een lek.
Volledig scherm
Op een half uur tijd liep de watertoren leeg door een lek. © Vertommen

Watertoren van Linden loopt leeg: liefst 400.000 liter in de grond gelopen

LindenDoor een groot waterlek in de Nachtegalenstraat in Linden zijn er waterproblemen voor heel wat inwoners van Linden, Kessel-Lo en Holsbeek. De hinder kan nog enkele uren duren, al wordt er met man en macht gewerkt om de problemen op te lossen.

3 reacties

 • Felix Mellaerts

  8 maanden geleden
  Is misschien daardoor dat het voetbalplein altijd drassig is, lek zal al wel veel langer geweest zijn en nu een grote breuk erin .
 • walther truyens

  8 maanden geleden
  Elk jaar krijgen de gemeentes van de water intercommunales een hoop geld , voor de riolering  toegekend door cd&v ster  Crivits  en ook een deel van de winst , waarom zou men met dat winstgedeelte  niet sneller alle asbestbuizen vervangen , maar nee de gemeentes moeten elk jaar hun dividenden hebben en met het geld van de riool supertaks de rioleringen verbeteren 
 • Jan Van Gent

  8 maanden geleden
  De burger wordt verboden om water te verspillen en wat doen de watermaatschappijen die laten miljoenen liters in de grond lopen allemaal door het slechte onderhoud aan hun leidingen . Deze leidingen liggen al ettelijke decennia inde grond zonder te vervangen. Dagelijks lopen er miljoenen liters water onder de grond weg die de brave burger wel op zijn rekening krijgt dat is zeker dat wordt er wel ergens in gecalculeerd. Voor de prijs die we betalen zou het waternet tip top moeten zijn !
 1. Waterellende aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg
  ROTSELAAR/HOLSBEEK

  Waterellen­de aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg

  De Steenweg op Holsbeek tussen het rondpunt in Rotselaar en het op- en afrittencomplex van de E314 is opnieuw open voor alle verkeer. Dat betekent dat het Wingepark en de toegang naar de snelweg weer bereikbaar zijn. Volgende straten blijven nu nog afgesloten: Steenweg op Wezemaal (tussen Gildenstraat en Sportoase/vaccinatiecentrum), Groddestraat en Melkerijstraat (tussen Astridstraat en Jef Scherensstraat/Wilsele). Voor fietsers zijn de fietssnelweg en de Kerkebroekstraat weer open. Volgende straten blijven ook nog afgesloten: Grensstraat, Groddestraat, de paden naar en rond de zwemzone en het Meanderspad. De zwemzone ‘de Plas’ blijft vooralsnog gesloten. Het vaccinatiecentrum is dan weer enkel toegankelijk via de Torenstraat.
 2. Geen bevrijdingsfeesten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisatoren die hiervoor hun nek hebben uitgestoken!”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Geen bevrij­dings­fees­ten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisato­ren die hiervoor hun nek hebben uitgesto­ken!”

  Met ‘Ik wil feesten!’ lanceerden de Aalsterse dj/producer Arthur Lewis (20) en de Glabbeekse social media-content creator Gerben Tuerlinckx (20) eind juni hun eerste gemeenschappelijke single. Met 23.000 YouTube-views en ruim 30.000 Spotify-streams doet de themasingle van het Grote Bevrijdingsfeest het bijzonder goed. “Normaal zouden we hem eind juli ook voorstellen op het gelijknamige event, maar dat werd helaas geannuleerd”, klinkt het unisono bij het duo.