Burgemeester Theo Francken en eerste schepen Paul Duerinckx kijken uit naar de vaccinatie, maar het zal niet in de eigen gemeente gebeuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Theo Francken en eerste schepen Paul Duerinckx kijken uit naar de vaccinatie, maar het zal niet in de eigen gemeente gebeuren. © Vertommen

Vaccinatiecentrum voor inwoners van Lubbeek is bekend: “Zoveel mogelijk mensen dicht bij huis vaccineren”

Lubbeek/Bierbeek/Oud-HeverleeVrijdag werd duidelijk wie in welke gemeente gevaccineerd zal worden in de komende maanden. In de Eerstelijnszone Leuven Zuid waren onder meer Lubbeek en Herent kandidaat, maar geen van beiden kwamen uit de bus als locatie voor een vaccinatiecentrum. Toch zullen inwoners van Lubbeek niet ver moeten gaan voor hun coronaspuitje. “We kiezen voor een optimale samenwerking”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA).

0 reacties

 1. Aarschot is eerste stad met automaten voor gratis maandverband in alle middelbare scholen: “Als mannen zouden menstrueren, was dit al veel langer gebeurd”
  Aarschot

  Aarschot is eerste stad met automaten voor gratis maandver­band in alle middelbare scholen: “Als mannen zouden menstrue­ren, was dit al veel langer gebeurd”

  In alle Aarschotse middelbare scholen komen binnenkort automaten waar leerlingen gratis maandverband kunnen halen. Uit onderzoek blijkt immers dat niet alle jonge vrouwen dit zelf kunnen betalen en dan maar niet naar school komen tijdens hun maandstonden. Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) - zelf al lang voorvechtster van vrouwenrechten - is enthousiast. “We zijn de eerste stad in Vlaanderen die dit initiatief neemt en daar ben ik erg trots op. Hopelijk volgen andere steden snel ons voorbeeld.”
 2. Heilig Hartziekenhuis Leuven laat geschiedenis achter zich: “Afbraak C-gebouw aan Naamsestraat begint volgende week”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Heilig Hartzieken­huis Leuven laat geschiede­nis achter zich: “Afbraak C-gebouw aan Naamse­straat begint volgende week”

  Volgende week begint het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart in Leuven met de afbraak van het gebouw in de Naamsestraat. Het ziekenhuis gaat zoals eerder aangekondigd twee nieuwe gebouwen realiseren: een huisartsenwachtpost en een polikliniek. “Met de afbraak van ons C-gebouw nemen we afscheid van een grote historische waarde voor ons ziekenhuis”, vertelt algemeen directeur Katrien Van Gerven.
 3. OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebookpost van regenboogvlag: “Dit lijkt wel georganiseerde haatcampagne”
  PREMIUM
  Leuven

  OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebook­post van regenboog­vlag: “Dit lijkt wel georgani­seer­de haatcampag­ne”

  Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft zich de woede van haar Jordaanse fans op de hals gehaald met een Facebookpost van de regenboogvlag. Ze vragen daarmee aandacht voor inclusie en diversiteit in het voetbal, maar bijna 900 volgers reageerden met een boos gezicht. De voetbalclub verwijderde bijna de helft van alle reacties en reageert geschokt. “Dit toont eens te meer aan hoe lang de weg naar acceptatie van deze gemeenschap nog is”, klinkt het.
 4. Bedenker huiskamerquiz komt met nieuw initiatief voor het goede doel: “Daarna is het even goed geweest. Ik wil ook eens het antwoord op een vraag niet weten”
  PREMIUM
  Aarschot

  Bedenker huiskamer­quiz komt met nieuw initiatief voor het goede doel: “Daarna is het even goed geweest. Ik wil ook eens het antwoord op een vraag niet weten”

  Stefaan Andries, de bedenker van de Huiskamerquiz in Aarschot, komt met twee nieuwe initiatieven. Een quiz ten voordele van Apojo, het vroegere Huize Eigen Haard wat een woonzorgcentrum is voor mensen met een beperking, en een quiz die moet bepalen wie een goede ambassadeur is voor de stad. “Daarna stop ik er even mee en dan kan mijn quizbrein even tot rust komen.”
 1. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"

 2. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel