In dit kasteel zullen leerlingen uit het basisonderwijs les krijgen maar er komt ook een nieuwbouw op de site.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit kasteel zullen leerlingen uit het basisonderwijs les krijgen maar er komt ook een nieuwbouw op de site. © Vertommen

Toekomstige school heeft niet enkel klassen in een écht kasteel, maar ook nog eens een hele nieuwbouw: Plannen voor site UZ Pellenberg krijgen vorm

LubbeekHet heeft meer dan tien jaar geduurd maar de plannen voor de nieuwe school in Pellenberg krijgen vorm. Op de site van UZ Pellenberg komt een nieuwbouw die wordt verbonden met kasteel de Maurissens. De nieuwe school zal ruimte bieden aan zes kleuterklassen en twaalf klassen voor het basisonderwijs. In een latere fase wordt er ook een sporthal gebouwd.

0 reacties

 1. Burgemeester en middenstandsschepen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Burgemees­ter en midden­stands­sche­pen starten nieuw bedrijf op Sparsite: “Ik ben geen politicus, maar een ondernemer”

  Burgemeester Peeter Reekmans (Dorpspartij) start samen met middenstandschepen en ondernemer Tom Struys (Dorpspartij) een nieuw bedrijf. Reekmans runt intussen al 24 jaren zijn ramenhandel, Struys is al ruim 30 jaar actief met zijn schilders- en interieurbedrijf. Samen starten ze met C Store BV een nieuw bedrijf van (raam)decoratie. Eind dit jaar nemen ze hun intrek in een nieuw handelspand op de commerciële Sparsite in Glabbeek.
 2. Vluchtende bromfietser (17) raakt lichtgewond
  Leuven

  Vluchtende bromfiet­ser (17) raakt lichtge­wond

  Op de Vaartdijk in Wijgmaal heeft een politiepatrouille zondagavond geprobeerd om een bromfietser aan de kant te zetten voor een controle. Bij het zien van de politie gaf de 17-jarige bromfietser evenwel extra gas om van de ploeg weg te rijden. Even verderop in de Remylaan wilde de jongeman tijdens zijn vlucht een zijstraat inrijden, maar kwam hierbij ten val. Hij werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het Heilig Hart Ziekenhuis.
 3. Nachtwinkeluitbater klopt jonge, gewapende overvaller blind aan één oog: “Dit geweld was niet proportioneel”
  PREMIUM
  BIERBEEK

  Nachtwin­kel­uit­ba­ter klopt jonge, gewapende overvaller blind aan één oog: “Dit geweld was niet proportio­neel”

  Als de overval op de nachtwinkel in Bierbeek was gelukt, waren ze enkele sloffen sigaretten, een fles whisky en een pakje kauwgom rijker. Maar dat was buiten de uitbater gerekend, die vocht voor zijn leven, toen hij een wapen op zich gericht kreeg. Gevolg: een dader raakte blind aan één oog. “Die winkelier is zijn boekje te buiten gegaan”, is de verdediging stellig.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen