Theo Francken trommelde de politie op nadat hij meldingen van burgers kreeg over Turkse propaganda die werd verspreid via folders.
Volledig scherm
Theo Francken trommelde de politie op nadat hij meldingen van burgers kreeg over Turkse propaganda die werd verspreid via folders. © Vertommen

Theo Francken (N-VA) laat verspreiders Turkse propaganda oppakken in Lubbeek: “Toen ze in mijn straat bezig waren, hield ik ze bezig tot politie kwam”

De Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA) is boos. Onbekenden verdeelden zaterdag folders waarin de inval van Turkije in Syrië omschreven wordt als gerechtvaardigd. Francken schakelde meteen de politie in. “De folders waren anoniem maar wellicht gaat het om aanhangers van Erdogan en AKP. Ze werden opgepakt. Vermoedelijk zijn het ultranationalistische Grijze Wolven uit Genk en Sint-Niklaas.”

87 reacties

 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  De ironie! Politici en francken zijn zélf verantwoordelijk voor turkse, politieke inmenging door de dubbele nationaliteit.Dan krijg je dit. Dus, francken: wordt nu eindelijk de dubbele nationaliteit afgeschaft?Belgen mogen en zullen geen turkse pamfletten en propaganda verspreiden.
 • peter bosmans

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij af of dat wel strafbaar is zulke folder in een brievenbus te steken
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Het is inderdaad schaamteloze Turkse propaganda, maar of zoiets strafbaar is weet ik niet. Dat zullen de mensen moeten uitmaken die daar langer voor gestudeerd hebben dan ik. Maar Theo Francken moet ook een beetje consequent zijn - aan de ene zijde Erdogan veroordelen maar anderzijds Donald Trump ophemelen die Erdogan de vrije toegang verschafte om Syrië binnen te vallen. Trump ontving Erdogan twee weken geleden nog via de grote poort en noemde hem een fantastisch president.
 • Daniel Spruyt

  1 jaar geleden
  De folder veroordelen en dan in de krant zetten???
 • john de Pauw

  1 jaar geleden
  Ou emma Culotte : wat een grapjas! Bedankt, we hebben goed gelachen.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?