Een ANPR- camera aan het station van Leuven. Burgemeester van Lubbeek Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
Een ANPR- camera aan het station van Leuven. Burgemeester van Lubbeek Theo Francken (N-VA). © Vertommen/NICOLAS MAETERLINCK

Theo Francken (N-VA) hekelt mobiliteitsbeleid van Leuven: “Wat heeft dit alles nog met verkeersveiligheid te maken?”

Lubbeek/LeuvenTheo Francken (N-VA) is niet te spreken over het mobiliteitsbeleid van centrumstad Leuven. De Leuvense ANPR-camera’s leverden ‘de stadskas’ 5,7 miljoen euro op, meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2020, en binnenkort treedt het mobiliteitsplan voor Kessel-Lo in voege waardoor er opnieuw heel wat straten autoluw worden. “De roodgroene oorlog tegen de auto mag wel eens stoppen”, stelt Francken.

 1. Straten afgesloten voor zomerbraderie
  Tienen

  Straten afgesloten voor zomerbrade­rie

  In het centrum van Tienen wordt zaterdag 25 juni ‘De Langste Dag’, een zomerbraderie met optredens en randanimatie, georganiseerd. Van 06.00 tot 20.00 uur zijn de Leuvensestraat, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt en Beauduinstraat (gedeelte tussen de Veemarkt en het Kapucijnenplein) afgesloten voor het verkeer. Van 06.00 uur tot middernacht zijn de volledige Veemarkt en de Grote Bergstraat (van aan de Veemarkt tot aan de Kleine Bergstraat) verkeersvrij.
 2. Regionaal Ziekenhuis Tienen gebruikt voortaan nieuwe hightech operatierobot
  Tienen

  Regionaal Ziekenhuis Tienen gebruikt voortaan nieuwe hightech operatiero­bot

  De nieuwe robot werd vorige week geleverd door Intuitive, een Amerikaanse firma die al 20 jaar oparatierobots aanbiedt. Het toestel, dat ongeveer anderhalf miljoen euro kostte, heeft alle functionaliteiten die je van een moderne operatierobot mag verwachten, vertelt dr. Joost Berkers, Uroloog bij RZ Tienen. “De operatierobot bestaat eigenlijk uit drie aparte onderdelen: de robotarmen waarmee de ingreep uitgevoerd wordt, een scherm waarop de operatie gevolgd kan worden door verpleegkundigen en assistenten, en een console waarmee de chirurg de robotarmen bedient. Alle onderdelen staan in dezelfde ruimte, dus de chirurg blijft tijdens de hele ingreep bij de patiënt.”