Suzanne Hoylaerts overleed afgelopen zaterdag op 90-jarige leeftijd aan het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Suzanne Hoylaerts overleed afgelopen zaterdag op 90-jarige leeftijd aan het coronavirus. © Bollen

Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90) overlijdt aan coronavirus: “Mij moet je niet beademen, help de jongere mensen maar, zei ze nog”

Suzanne Hoylaerts uit Binkom, bij Lubbeek, is één van de coronapatiënten die zaterdag overleden is aan het virus. De 90-jarige dame woonde nog zelfstandig en was zich, net als haar familie, bewust van de gevaren van Covid-19. Ze namen dan ook alle maatregelen in acht. “Hoe en waar ons moeder dat heeft opgelopen, is ons een raadsel”, vertelt dochter Judith. “Toen ik haar vrijdag naar het ziekenhuis bracht, dachten we aan een lichte longontsteking, zaterdag is ze overleden. Ik heb geen afscheid kunnen nemen en mag zelfs niet naar de begrafenis.”

 1. VIDEO: Kinderen dolenthousiast bij verkenning WK-parcours
  Leuven

  VIDEO: Kinderen dolenthou­si­ast bij verkenning WK-par­cours

  Donderdagvoormiddag was het lokale WK-parcours in Leuven open voor een verkenning door de renners. De Belgen zijn natuurlijk ook in de buurt, maar nog veel meer sterren zijn de komende dagen te zien in de studentenstad. Het ideale moment dus voor de scholen in Leuven om een kijkje te gaan nemen. Overal langs het parcours stonden de dolenthousiaste kinderen. Op de video zie je bijvoorbeeld hoe ze bij het opdraaien van de Sint-Antoniusberg de volledige bocht hadden ingepalmd. Ze moedigden alle renners luid aan, scandeerden “België” en enkele gelukvogels ontvingen zelfs een handje van een vedette of - nog beter - een lege drinkbus. Ook voor heel wat exotische renners was het een unieke ervaring. Dankzij het zonnetje dus alleen maar lachende mensen deze voormiddag in Leuven.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.