Sjoemelende boekhouder moet school 28.000 euro terugbetalen

Een voormalig boekhouder van de CBE Open School, een instelling voor volwassenenonderwijs, moet 28.000 euro terugbetalen na gesjoemel. Erik D. (54) uit Lubbeek spendeerde bijna de helft van het geld op veilingsites. Na bekentenissen werd hij op staande voet ontslagen.

 1. Buddyproject uit Leuven inspireert minister Ben Weyts (N-VA): “Trots dat ons voorbeeld wordt overgenomen om leerachterstand weg te werken”

  Buddypro­ject uit Leuven inspireert minister Ben Weyts (N-VA): “Trots dat ons voorbeeld wordt overgeno­men om leerachter­stand weg te werken”

  Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) rolt in heel Vlaanderen een buddyproject uit om opgelopen leerachterstand in te halen. Meer concreet kunnen studenten uit de lerarenopleidingen er tijdens hun stage voor kiezen om als ‘buddy’ een klein groepje scholieren te begeleiden op school. Weyts haalde de mosterd voor het project in Leuven waar het buddyproject al vele jaren succesvol loopt.
 2. Voorzitter Rudi Peelaerts en VK Linden geconfronteerd met veertien besmettingen: “Mijn voorspelling is uitgekomen”
  voetbal

  Voorzitter Rudi Peelaerts en VK Linden geconfron­teerd met veertien besmettin­gen: “Mijn voorspel­ling is uitgekomen”

  Amper een maand nadat men bij VK Linden met z’n allen nog vrijwillig in quarantaine ging na één vastgestelde besmetting, wordt de eersteprovincialer nu plots geconfronteerd met veertien positieve gevallen. Daags na de laatste competitiewedstrijd van zondag in en tegen het Dilbeekse Boka United meldde één speler zich ziek, waarna dus snel nog meer positieve resultaten volgden.
 3. Reuzegommer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”
  PREMIUM
  Leuven

  Reuzegom­mer voor de rechter na dronken geweld in Leuvense pitabar: “Neus gebroken en dan gevlucht als laffe hond”

  Een vuistslag in een Leuvense pitabar na een nachtje stappen kan J.V. uit Brasschaat duur komen te staan in de strafrechtbank. De Antwerpenaar, die tevens lid was van de beruchte studentenclub Reuzegom, herinnert zich naar eigen zeggen niets meer van de dronken avond twee jaar geleden. Na de feiten, waarbij hij de neus van het slachtoffer brak, ging hij ervandoor. “Als een laffe hond”, voegde de burgerlijke partij daar fijntjes aan toe.