De H-eerlijke markt is een initiatief van de gemeente en de fairtrade-trekkersgroep.
Volledig scherm
De H-eerlijke markt is een initiatief van de gemeente en de fairtrade-trekkersgroep. © Vertommen

Opnieuw een H-eerlijke markt in Lubbeek

LubbeekOp zaterdag 25 september vindt de vijfde editie van de H-eerlijke markt plaats. Die wordt al sinds 2016 georganiseerd, het jaar waarin het gemeentebestuur het fairtradelabel behaalde. Het concept is ook dit jaar hetzelfde: een gezellige markt vol kramen met duurzame producten.

 1. Nieuw Lancasterpaviljoen in Nederlands oorlogsmuseum van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwerper die neerstortte in Bunsbeek”
  Glabbeek

  Nieuw Lancaster­pa­vil­joen in Nederlands oorlogsmu­se­um van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwer­per die neerstort­te in Bunsbeek”

  In het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon, dat dit jaar 75 jaar bestaat, werd deze week een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend door de commissaris van de koning, de burgemeesters van Glabbeek en Overloon, in aanwezigheid van familieleden van slachtoffers. Pronkstuk van de nieuwe museumhal is de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek.
 2. Loos brandalarm zet bewoners even op straat
  LEUVEN

  Loos brandalarm zet bewoners even op straat

  Een brandalarm heeft zondagavond omstreeks 22 uur gezorgd dat een studentenresidentie in de Minderbroedersstraat in Leuven even geëvacueerd werd. De brandweer deed voor alle zekerheid een rondgang, maar kon noch rook noch vuur vaststellen. Naar alle waarschijnlijkheid ging het om een onoplettendheid in de keuken tijdens het bereiden van eten, waardoor het alarm in werking trad. De bewoners konden daarna veilig terug naar binnen. Er raakte niemand gewond tijdens de interventie.
 1. Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeersongeval waarbij moeder en dochter in levensgevaar naar ziekenhuis werden gebracht
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeerson­ge­val waarbij moeder en dochter in levensge­vaar naar ziekenhuis werden gebracht

  Op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het kruispunt van de Roeselberg in Houwaart, bij Tielt-Winge, gebeurde dinsdagnamiddag een zwaar ongeval waarbij een jonge moeder en haar 2-jarig dochtertje levensgevaarlijk gewond raakten. In het verleden werd de gevaarlijke situatie reeds aangekaart, maar de Aarschotsesteenweg (N223) is echter een gewestweg en valt onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.
 2. Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Winge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerkleinsten
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Win­ge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerklein­sten

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober? Geen nood, wij lijsten de 5 leukste activiteiten in het Hageland en Leuven voor je op. Van een duveltocht door het Hageland, cultuur voor de allerkleinste tot dansen in de rumba in Leuven en Kweikersdag in Tienen. Er is voor ieder wat wils.