Het nieuwe regenboogzebrapad op de Staatsbaan.
Volledig scherm
Het nieuwe regenboogzebrapad op de Staatsbaan. © Facebook/Gemeente Lubbeek

Nieuw regenboogzebrapad op de Staatsbaan ingehuldigd

LubbeekLubbeek is een kleurrijk zebrapad rijker. De gemeenteraad vroeg het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begin dit jaar om werk te maken van een regenboogzebrapad. Sinds deze week kan je dan ook de Staatsbaan oversteken op een permanent zebrapad waarvoor iedereen gelijk is. 

 1. Bebat en Govaplast recycleren oude plastic inzameltonnen tot gloednieuwe speelplaatsmeubelen en speeltuigen : “We maken de cirkel rond”

  Bebat en Govaplast recycleren oude plastic inzamelton­nen tot gloednieu­we speel­plaats­meu­be­len en speeltui­gen : “We maken de cirkel rond”

  Bebat heeft een unieke samenwerking opgezet met Govaplast, specialist in plastic recycling, om haar oude plastic inzameltonnen een tweede leven te geven. Die kunnen binnenkort dienst doen als speelplaatsmeubelen en speeltuigen in de felgroene Bebat-kleur. Net zoals Bebat de grondstoffen van lege batterijen nooit verloren laat gaan, draagt ze nu ook met de recyclage van haar oude inzameltonnen bij tot de circulaire economie.
  Tienen
 2. Dante Vanzeir wordt in politierechtbank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Dante Vanzeir wordt in politie­recht­bank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Voetballer Dante Vanzeir wordt op 8 juni in de politierechtbank in Leuven verwacht voor rijden onder invloed en het gebruik van zijn gsm achter het stuur. Sinds februari speelt de Limburger voor New York Red Bulls in de VS, nadat hij tweeënhalf seizoen voor het Brusselse Union Sint-Gillis uitkwam. Het is eerder onwaarschijnlijk dat Vanzeir persoonlijk voor de Leuvense rechtbank zal verschijnen.
  Leuven