Marijke Gidts (CD&V)
Volledig scherm
Marijke Gidts (CD&V) © RV

Marijke Gidts vervangt Paul Duerinckx in gemeenteraad

LubbeekMarijke Gidts (CD&V) heeft de eed afgelegd op de (digitale) gemeenteraad van Lubbeek. Zij vervangt Paul Duerinckx die begin deze maand zijn schepenmandaat doorgaf aan Hugo Simoens. Nu wordt ook zijn plekje in de gemeenteraad overgenomen door de nieuwe generatie binnen CD&V.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. Gefaalde horeca-ondernemer David Nijs bijt opnieuw in het stof: 24.000 euro boete voor sociale inbreuken
  PREMIUM

  Gefaalde horeca-ondernemer David Nijs bijt opnieuw in het stof: 24.000 euro boete voor sociale inbreuken

  Horeca-ondernemer David Nijs krijgt opnieuw een mokerslag na de verplichte sluiting van zijn enige resterende horeca-etablissement, Coquille&Caviar in Leuven. De rechtbank veroordeelde hem en zijn besloten vennootschap ‘De Pechvogel’ tot een boete van 19.200 euro. In een ander dossier van een misnoegde werknemer moet hij 4.800 euro ophoesten. De ‘administratieve problemen’, zoals hij het zelf benoemde, werden in de rechtbank alvast een stuk helderder.
  Leuven