Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benoit De Freine

Lubbeek wil Fietsgemeente 2022 worden

LubbeekLubbeek nam de afgelopen jaren al heel wat maatregelen om de fietser in de gemeente te ondersteunen. Het bestuur roept nu op om deel te nemen aan een bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Daarmee hopen ze in aanmerking te komen om Fietsgemeente 2022 te worden.

 1. Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassende zomerkampen in jouw buurt
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassen­de zomerkam­pen in jouw buurt

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat zeer binnenkort van plan. Sterker nog: er zijn al zomerkampen die volledig volzet zijn. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Leuven en het Hageland. Zo kan je gaan deejayen in Keerbergen, striptekenen in Tienen of paintballen in Aarschot. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!
 1. Tentoonstelling ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’ vanaf 22 januari in de bibliotheek
  Lubbeek

  Tentoon­stel­ling ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’ vanaf 22 januari in de biblio­theek

  Vanaf 22 januari loopt de tentoonstelling ‘Lubbeek reist solidair de wereld rond’ in de bibliotheek. 40 panelen met prachtige foto’s en informatie laten de bezoekers kennismaken met 14 Lubbeekse organisaties voor Internationale Solidariteit. Zaterdag 26 februari komt Els Hertogen, algemeen directeur van 11.11.11. nationaal, haar boek ‘Van liefdadigheid naar rechtvaardigheid’ voorstellen.