Theo Francken (N-VA) kreeg enkel tegenwind van Groen voor het voorstel.
Volledig scherm
Theo Francken (N-VA) kreeg enkel tegenwind van Groen voor het voorstel. © Vertommen

Lubbeek keurt neutraliteit bij gemeentepersoneel goed: “Handelen en kledij moeten neutraal zijn”

Lubbeek keurde zopas de neutraliteit goed voor het gemeentepersoneel. “Meer concreet betekent die beslissing dat mensen die in dienst zijn van de gemeente Lubbeek zich neutraal moeten opstellen, zowel inzake kledij als in handelen. Het gaat over personeel dat rechtstreeks in contact komt met de burger”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA). Oppositiepartij Groen was de enige partij die tegen het voorstel stemde op de gemeenteraad.

4 reacties

 • Patrick Vyncke

  1 jaar geleden
  Francken & neutraliteit in een zin?????
 • Liévin Maris

  1 jaar geleden
  Ooit gehoord over de scheiding van Kerk en Staat? Of telt dat hier weer niet?
 • Sam Valkenborgs

  1 jaar geleden
  Toch niet meer dan logisch want als iedereen mag dragen wat hij wilt kan je daar achter het loket zitten met hoofddoek of iemand anders met priesterkleed waardoor je mensen kan stigmatiseren.
 • paul piens

  1 jaar geleden
  Dit is helemaal geen stap terug in de tijd, integendeel het is een grote stap vooruit. Als van de Belgen neutraliteit geëist wordt, dan voor iedereen, ongeacht hun geloof of achtergrond. Iedereen gelijk voor de wet die voorschrijft dat onze overheid neutraal is
 1. Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internationale wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteerde bier”
  Herselt

  Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internatio­na­le wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteer­de bier”

  Bierfirma Stanneman verovert de wereld. Op het ‘Concours International de Lyon’ werd de Silent Killer bekroond met een gouden medaille. Iets wat meer bieren te beurt viel, maar niet met een score van maar liefst 95 op 100. “Alles samen werden er 9.300 stalen ingezonden en als je dan zo’n score haalt: dat doet wel wat met een mens”, vertelt ‘founding father’ Erwin Vermeulen. Duvel 666, Karmeliet of Averbode: ze deden het allemaal minder goed. Ook zijn Stanneman Blond gaf overigens iedereen het nakijken.
 2. Fietsster zonder helm bewusteloos na harde klap
  Leuven

  Fietsster zonder helm bewuste­loos na harde klap

  Een 48-jarige bestuurster van een elektrische fiets uit Boortmeerbeek werd dinsdagmorgen even na 8 uur met een ziekenwagen naar het UZ Gasthuisberg gebracht, nadat ze op het Vuntcomplex in Kessel-Lo ten val was gekomen. De valpartij gebeurde wanneer de fietsster een andere fietser wilde inhalen, en de fietssturen in mekaar haakten. Beiden gingen tegen de grond. Het slachtoffer, dat geen valhelm droeg, kreeg een flinke klap tegen het hoofd en was korte tijd bewusteloos. De tweede betrokken fietsster, die wel een valhelm droeg, bleef ongedeerd.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den