Jef Ryckeboer en milieuschepen Geert Bovyn.
Volledig scherm
Jef Ryckeboer en milieuschepen Geert Bovyn. © Foto's PN

"Laat het gras maar groeien"

Twee hectaren extra 'wilde' natuur: dat wil milieuschepen Geert Bovyn (N-VA) creëren in zijn gemeente. Niet door plots nieuwe bossen aan te planten, wel door 1.000 inwoners te overtuigen een strook van hun gazon tot na de zomer onbewerkt te laten.

 1. 21-jarige met voorlopig rijbewijs onder invloed
  LEUVEN

  21-jarige met voorlopig rijbewijs onder invloed

  Een 21-jarige bestuurder trok zondag om 1.50 uur de aandacht van een anonieme politiepatrouille op het Martelarenplein in Leuven. De agenten zetten het voertuig aan de kant in de Louis Melsensstraat. Tijdens het nazicht van de papieren werd duidelijk dat de twintiger een voorlopig rijbewijs had en dus niet met de auto mocht rijden op het tijdstip van controle. Bovendien toonde een speekseltest aan dat hij onder invloed van drugs was. Zijn voorlopig rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.