Politie Lubbeek illustratie.
Volledig scherm
Politie Lubbeek illustratie. © Vertommen

Keukenbrand in Pellenberg is snel geblust

LubbeekDinsdagavond is de brandweer uitgerukt naar Pellenberg, een deelgemeente van Lubbeek.

 1. REPORTAGE. Horecazaken en organisatoren over heraanleg Martelarenplein: “Evenementen uitgesloten en plantenbakken die ideaal zijn voor... afval en urine”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Horecaza­ken en organisato­ren over heraanleg Martelaren­plein: “Evenemen­ten uitgeslo­ten en plantenbak­ken die ideaal zijn voor... afval en urine”

  Ontwerpbureau OMGEVING lanceerde zopas het voorontwerp voor de ‘make-over’ van het Martelarenplein in Leuven. Op de sociale media leidde dat op korte tijd tot een golf van reacties, de ene al wat genuanceerder dan de andere. Maar wat vinden de Leuvenaars, de uitbaters van de horecazaken en de organisatoren van events eigenlijk van het toekomstige Martelarenplein? HLN trok op reportage aan de zogenaamde toegangspoort tot de stad.
  Leuven
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.