Politiezone Lubbeek neemt intrek in gloednieuw politiekantoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiezone Lubbeek neemt intrek in gloednieuw politiekantoor. © Vertommen

Dit is het nieuwe - hypermoderne - gebouw van politiezone Lubbeek: “Zwaar beveiligd, bijna energie-neutraal en klantvriendelijk”

Lubbeek/ Bierbeek / Boutersem / HolsbeekVolgende maand wordt het nieuwe politiekantoor in Lubbeek officieel geopend in het bijzijn van de minister, maar wij kregen al een exclusieve rondleiding in het indrukwekkende huzarenstukje. Voor een prijskaartje van 6,2 miljoen euro kan de politie nu gebruik maken van een hypermodern en zwaarbeveiligd gebouw waar klantvriendelijkheid en discretie centraal staan, met veel aandacht voor het milieu. “Een onthaal met een geautomatiseerde deur van 300 kilo, waar al het glas kogelvrij is en voorzien op oorlogsmunitie”, vertelt korpschef Walter Vranckx.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Dichten, fotograferen met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dichten, fotografe­ren met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in de regio Leuven en het Hageland. Wat dacht je bijvoorbeeld van druiven snoeien in Oud-Heverlee, gedichten schrijven in Tienen of mandenvlechten in Keerbergen?
 3. RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeelstekort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”
  Tienen

  RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeels­te­kort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”

  Nu Omikron het aantal besmettingen naar een ongekende hoogte brengt, is het alle hens aan dek in de ziekenhuizen. Ditmaal niet zozeer door het aantal coronapatiënten dat zijn opgenomen, wel door personeel dat ziek uitvalt. In het RZ Tienen is momenteel tien procent van het zorgpersoneel door kortstondige ziekte geveld. Iedere dag moet men opnieuw een puzzel leggen om de goede zorg te kunnen garanderen. Mogelijk stevent men af op een situatie waarin met niet dringende zorg zal moeten uitstellen. Het ziekenhuis tracht dit echter te vermijden en is op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen.