Slachtoffer Gert Langendries.
Volledig scherm
Slachtoffer Gert Langendries. © Bollen

17-jarige steekt dj met bierglas in hals tijdens Kermisfuif Lubbeek: “Mogelijk wacht hem herstel van 2 à 3 jaar”

Op de Kermisfuif in Binkom, deelgemeente van Lubbeek, heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag een incident voorgedaan waarbij de dj, Gert Langendries, ernstig gewond is geraakt. Rond 4.20 uur kreeg de 38-jarige man uit Boutersem het aan de stok met een groepje jongeren. Toen de jongeren het podium beklommen en de dj hen daarop aansprak, haalde één van de jongens uit met zijn bierglas. Hij sloeg het glas kapot in de hals van de man. Intussen is het slachtoffer buiten levensgevaar, maar zeer ernstig gewond. Morgenochtend wacht hem een spoedoperatie.

90 reacties

 • Bjorn Thys

  2 jaar geleden
  Minstens dubbel zo lang den bak in als de revalidatietijd van het slachtoffer. Maar waarschijnlijk gaat het slachtoffer er langer van afzien als hijzelf. De omgekeerde wereld die vandaag de dag jammer genoeg de normaalste zaak van de wereld is. Een slachtoffer wordt altijd harder gestraft als de daders.
 • Liliane Vervliet

  2 jaar geleden
  Het is niet de schuld van het Tijdstip van deze misdaad,niet de schuld van een Bierglas ,het is de SCHULD van de 17 jarige dader!
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  Berechten als volwassene.
 • marnick dedier

  2 jaar geleden
  dat is een zeer dom voorstel, omdat 1 onnozelaar iets doet wat echt niet door de beugel kan, zal men dan maar plastieken bekertjes geven, dat is bijna net hetzelfde als zeggen dat de inrichters verkeerd bezig waren , die jonge kerel moet gepast gestraft worden, laat hem enkele maanden maar lekker in de bak zitten
 • Freddy Sonnemans

  2 jaar geleden
  Dringend een wetswijziging nodig om de naam van dergelijk crapuul te kunnen publiceren. Ook dienen voor dergelijke feiten de jongeren als volwassenen te worden berecht, dus niet voor de jeugdrechtbank. Dus dient jeugdrecht dringend aangepast te worden.
 1. “Ik kreeg net een mail van een ouder. Die neemt het woord ‘crimineel’ in de mond”: Dit vinden de scholen van de mondmaskerplicht
  Leuven

  “Ik kreeg net een mail van een ouder. Die neemt het woord ‘crimineel’ in de mond”: Dit vinden de scholen van de mondmasker­plicht

  Woensdag is het de beurt aan de allerjongsten in de lagere scholen om het mondmasker op te zetten. Omdat het vaak onmogelijk is om afstand te houden in een klas met grote groepen leerlingen, moet de lap stof ervoor zorgen dat de besmettingsgolf op de scholen wordt ingedijkt. Niet alle scholen wachten af tot woensdag. Hoe valt de mondmaskerplicht er?