vogelopvangcentrum in Malderen
Volledig scherm
vogelopvangcentrum in Malderen © Marc Baert

Zondag opendeurdag bij VOC Malderen

londerzeelAltijd al eens willen weten hoe het VOC er aan de binnenkant uitziet? Of weet je dat al en heb je zin in een bezoekje en een lekkere pannekoek? Rep je zondag dan naar Malderen.

 1. Te grote kans op zware ongevallen, dus komt vuilniswagen niet langer in te smalle straten: “Niet wachten tot er iets ernstigs gebeurt”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Zemst/Machelen/Londerzeel/Meise

  Te grote kans op zware ongevallen, dus komt vuilniswa­gen niet langer in te smalle straten: “Niet wachten tot er iets ernstigs gebeurt”

  In te smalle straten zullen vuilniswagens van Incovo het afval niet langer voor de voordeur komen ophalen. Het gevolg van enkele zware ongevallen met vuilniswagens de voorbije jaren in ons land. “Onze chauffeurs moeten soms halsbrekende stoten uithalen om het vuilnis op te halen, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Dat willen we voorkomen”, zegt Incovo-directeur Jan Buysse. Bewoners moeten hun vuilnis daarom voortaan op de hoek van de straat zetten.
 2. VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro
  londerzeel

  VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro

  Vlaams dierenminister Ben Weyts voorziet voor het eerst structurele steun voor erkende dierenasielen. “Voor onze gemeente komt het Vogelopvangcentrum in Malderen in beeld”, zegt raadslid Sanne Eeckelers (N-VA). Dit jaar krijgt het VOC een budget van 6.355 euro. “Elk jaar kan dat schommelen op basis van de opvangcapaciteit die ze voorzien en het aantal effectief opgevangen dieren.”