Winterhappening Londerzeel
Burgemeester Conny Moons, schepenen Els Van den Broeck, Dimitri Robbyns en Greet Segers heffen samen met kinderburgemeester Lemlem Spiessens, Kim Van den Elsen (Café-Bar ‘t Centrum) en Gregory Camerlinck (Café-Bar ‘t Centrum)
Volledig scherm
Winterhappening Londerzeel Burgemeester Conny Moons, schepenen Els Van den Broeck, Dimitri Robbyns en Greet Segers heffen samen met kinderburgemeester Lemlem Spiessens, Kim Van den Elsen (Café-Bar ‘t Centrum) en Gregory Camerlinck (Café-Bar ‘t Centrum) © gemeente Londerzeel

Winterhappening gaat van start in Londerzeel

londerzeelBurgemeester, kinderburgemeester en schepencollege doen eindejaarsverlichting ontbranden. Vanaf nu staan gezelligheid, buitenactiviteiten en de lokale horeca weer wat extra in de kijker.

 1. Fons (19) leert rijden en tikt gemeente op vingers voor fout bij verkeersborden: “Puur wettelijk kan geen enkele wijkbewoner tot aan de eigen woning rijden”
  PREMIUM
  kapelle-op-den-bos

  Fons (19) leert rijden en tikt gemeente op vingers voor fout bij verkeers­bor­den: “Puur wettelijk kan geen enkele wijkbewo­ner tot aan de eigen woning rijden”

  Fons Reyniers (19) leert autorijden en merkt op dat een hele wijk eigenlijk wettelijk gezien niet tot aan de eigen woning kan rijden. “Ik meldde het bij politie en gemeentebestuur, maar loop tegen een muur”, zegt hij enigszins gefrustreerd. Iedereen gaf hem gelijk, toch kreeg hij de boodschap dat er niets zou veranderen om budgettaire redenen. “Dan ga ik hogerop.”
 2. Ukelele spelen, fotograferen of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Ukelele spelen, fotografe­ren of je eigen comedyshow maken: zeven leuke workshops voor de winter in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van bier brouwen in Asse, sweaters maken in Merchtem of werken met bladgoud in Grimbergen?
 3. Woonzorgcentrum schrapt corona-afdelingen: “Meeste bewoners raakten toch al besmet, en menselijke aspect primeert”
  Willebroek

  Woonzorg­cen­trum schrapt corona-afdelingen: “Meeste bewoners raakten toch al besmet, en menselijke aspect primeert”

  Woonzorgcentrum Ten Weldebrouc in Willebroek kiest voor een heel andere aanpak, nu het aantal coronabesmettingen er blijft stijgen. “We weigeren onze bewoners met dementie op te sluiten, de overgrote meerderheid testte al positief op COVID-19. We laten het virus daarom gewoon circuleren, want niemand in huis wordt er nog echt ziek van”, zegt directeur Rudy De Schouwer.