VOC Malderen
Volledig scherm
© VOC Malderen

Voortaan kan je egels met trackingnummers spotten: “Deel van onderzoek om gedrag en leven van beestjes in kaart te brengen”

MalderenHet VOC in Malderen is één van de dierenopvangcentra dat zich mee inzet voor het onderzoek naar het gedrag en leven van egels. Ze brengen kentekens met een volgnummer aan op de stekels van de egels die ze weer vrijlaten in de natuur. Zo kunnen de diertjes gevolgd worden. Ze roepen nu mensen op om het nummer in te geven op de website egelsvolgen.be wanneer ze er eentje spotten in hun straat of tuin.

  1. RESTOTIP. Bohemio, de hele wereld op een steenworp van het station van Zaventem: “Tijdens de coronaperiode was reizen verboden, dus toveren we hier andere culturen op je bord”
    PREMIUM
    Zaventem

    RESTOTIP. Bohemio, de hele wereld op een steenworp van het station van Zaventem: “Tijdens de coronaperi­o­de was reizen verboden, dus toveren we hier andere culturen op je bord”

    Ze heeft eerst wat ervaring opgedaan in het restaurant van haar zus in Sint-Jans-Molenbeek en nu heeft de Turkse Kubra Ozen (25) haar eigen zaak geopend. Al twee maanden is ze de trotse uitbaatster van Bohemio op het Heldenplein in Zaventem. Het concept? Elke week de keuken van een ander land naar de luchthavengemeente halen. “Mensen moeten het gevoel hebben dat ze op reis zijn”, klinkt het.