vogelopvangcentrum in Malderen
Volledig scherm
vogelopvangcentrum in Malderen © Marc Baert

VOC Malderen zal jaarlijkse steun krijgen van Vlaanderen: dit jaar voor het eerst 6.355 euro

londerzeelVlaams dierenminister Ben Weyts voorziet voor het eerst structurele steun voor erkende dierenasielen. “Voor onze gemeente komt het Vogelopvangcentrum in Malderen in beeld”, zegt raadslid Sanne Eeckelers (N-VA). Dit jaar krijgt het VOC een budget van 6.355 euro. “Elk jaar kan dat schommelen op basis van de opvangcapaciteit die ze voorzien en het aantal effectief opgevangen dieren.”

  1. Familieleden zijn zoveelste lockdown bij Herfstvreugde beu: “Mijn kalashnikov staat klaar als ze mij nog  eens willen weghouden bij mijn vrouw”
    Londerzeel

    Familiele­den zijn zoveelste lockdown bij Herfst­vreug­de beu: “Mijn kalashnik­ov staat klaar als ze mij nog eens willen weghouden bij mijn vrouw”

    Geen amok of geschreeuw voor woonzorgcentrum Herfstvreugde in Londerzeel. Wel zo’n vijftien aanwezigen die hun bezorgdheden uiten en een statement willen maken. Tot vanochtend konden zij hun geliefden, ouders, familie, vrienden niet bezoeken in het woonzorgcentrum na de uitbraak met het COVID-virus bij dertig personen drie weken geleden. “En dat terwijl ze ons op het hart drukten dat ze de deuren niet meer zouden sluiten. Ons vertrouwen in de directie en het beleid is weg.” Schepen Els Van den Broeck ging ook het gesprek aan met twee familieleden van bewoners. “Een moeilijk gesprek was het. Ze zijn ervan overtuigd dat het anders kon, ondanks onze argumenten.”