Ward Sarens, Daan Sarens, Stijn Sarens van familiebedrijf Versalof uit Steenhuffel - Londerzeel
Volledig scherm
Ward Sarens, Daan Sarens, Stijn Sarens van familiebedrijf Versalof uit Steenhuffel - Londerzeel © IF

Versalof uit Steenhuffel maakt van bittere witloofwortel lekkere ‘chicobite’: “Binnenkort zit het in vleesvervangers en smeerbeleg”

steenhuffel (londerzeel)De familie Sarens uit Steenhuffel heeft een wereldprimeur te pakken. Op hun groentekwekerij Versalof werd namelijk ‘Chicobite’ ontwikkeld. Daarmee hoopt het bedrijf de witloofwortel, een restproduct na de witloofoogst dat vaak weggegooid wordt, een nieuw elan te geven. “De wortel is wel gezond, maar was niet bepaald lekker. Wij willen dat veranderen.”

  1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
    Livios

    Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

    Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.