De gekende Monopoly-muurschildering aan Toys Tempel is nu omgedoopt en kondigt de sluiting aan.
Volledig scherm
De gekende Monopoly-muurschildering aan Toys Tempel is nu omgedoopt en kondigt de sluiting aan. © IF

Toys Tempel sluit na 28 jaar de deuren voorgoed: “We zullen door die werken drie jaar heel moeilijk bereikbaar zijn, dus ik wil stoppen in schoonheid”

londerzeelToys Tempel houdt totale uitverkoop. De grootste speelgoedwinkel uit de buurt die niet gelinkt is aan een keten sluit de deuren immers voorgoed. “We zijn misschien wel de grootste van België. Want een winkel die echt enkel en alleen op speelgoed focust, dat is bijna uniek. We zijn met uitsterven bedreigd”, zegt zaakvoerder Gert Cools (56).

 1. Van een abdij tot het spottersplatform: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van een abdij tot het spotters­plat­form: op deze 10 idyllische plekjes kan je gaan picknicken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomer staat garant voor heel wat heerlijke dagen. Die zijn ideaal voor een gezellige picknick in de natuur. In Brussel, de Rand en het Pajottenland kan je op allerlei prachtige plekjes terecht: of je nu een dekentje wil uitspreiden of liever plaatsneemt op een bankje. Onze redactie zocht enkele van die magnifieke plekjes uit en zet ze op een rijtje. Zo moet je zelf enkel nog zorgen voor een mand vol lekkers.
 2. Kangoeroes Mechelen palmt sporthal De Schalk in, Basket Willebroek protesteert: “Wij hopen op een oplossing om onze eigen mensen te laten trainen”
  PREMIUM
  Willebroek

  Kangoeroes Mechelen palmt sporthal De Schalk in, Basket Willebroek protes­teert: “Wij hopen op een oplossing om onze eigen mensen te laten trainen”

  Het belooft druk te worden op site De Schalk in Willebroek. Kangoeroes Basket Mechelen kondigt immers aan de Europese wedstrijden voor komend seizoen in de gloednieuwe sporthal te spelen. Basket Willebroek reageert verbaasd, en vreest voor een grote impact op de geplande trainingen en organisatie. Gemeente Willebroek sust: “We gaan samen een oplossing zoeken.”