De ballon rond de molen wordt gevuld met een giftig gas, dat de houtwormen doodt.
Volledig scherm
De ballon rond de molen wordt gevuld met een giftig gas, dat de houtwormen doodt. © Lukas

"Spel is uit voor houtworm"

MALDERENEen gespecialiseerde firma trekt ten strijde tegen de beestjes die de eeuwenoude houten Heidemolen teisteren. Het baken in het Malderse landschap werd volledig ingepakt in een grote ballon die dan gevuld wordt met gas dat de houtworm doodt. Eind dit jaar moet de molen weer in volle glorie draaien én malen.

 1. Van vliegende kiekenpoten, tot looproutes voor het goede doel: hier beleef je een topweekend in Brussel en de rand
  PREMIUM
  londerzeel, brussel, dilbeek, gooik

  Van vliegende kiekenpo­ten, tot looproutes voor het goede doel: hier beleef je een topweekend in Brussel en de rand

  Heb je nog geen plannen voor het weekend van 24 en 25 september? Dan zullen wij je met plezier wat inspiratie bezorgen. Er zijn namelijk heel wat zaken te beleven in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van lopen ten voordele van kinderkanker tot straatfeesten en jaarmarkten. De zomer wordt feestelijk afgerond. Onze redactie helpt je graag verder met vijf leuke tips. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?
 2. 2.300 kiekenpoten vliegen door de lucht: “Dit keer gooien we zelf want wij zijn jarig”
  londerzeel

  2.300 kiekenpo­ten vliegen door de lucht: “Dit keer gooien we zelf want wij zijn jarig”

  2.300 kiekenpoten, 200 braadkippen, 1 gouden juweel en veel plezier. Dat is in een notendop samengevat het weekend in Londerzeel. De Orde van de Kiekenpoot was enthousiaster dan ooit want liefst twee keer moesten ze de zo succesvolle kiekenpootworp overslaan. “Zo fijn om iedereen terug te zien genieten.” Inderdaad enkele honderden mensen stonden terug trouw op post om zoveel mogelijk kiekenpoten te verzamelen.
 3. Circulatieplan valt in de vuilbak na nipte meerderheid tijdens stemming
  londerzeel

  Circulatie­plan valt in de vuilbak na nipte meerder­heid tijdens stemming

  Het circulatieplan dat nog aan een evaluatie toe was, is van tafel geveegd. Op de gemeenteraad stemden 13 raadsleden vóór het afvoeren van het circulatieplan en twaalf stemden voor het behouden ervan. “Hoe dit nu verder praktisch uit gaan voeren, zal de komende weken duidelijk worden. Later meer communicatie hierover”, klinkt het bij het gemeentebestuur. Levelo1840 ziet potentiële vooruitgang in vuilbak belanden.