Een van de vechtpartijen die gelinkt werd aan de drugshandel
Volledig scherm
Een van de vechtpartijen die gelinkt werd aan de drugshandel © Rv

Rechter mild voor dealende broers: geen celstraf maar wel werkstraf

Londerzeel, MeiseTwee broers uit Londerzeel die maandenlang drugs dealden in en rond hun thuisstad zijn veroordeeld tot werkstraffen van 70 en 180 uur. Beide broers erkenden hun aandeel en vroegen om een werkstraf. De rechter besloot hen een laatste kans te geven en gaf hen niet de gevorderde celstraffen.

 1. Verhoogde PFAS-concentraties op woonsite De Naeyer: voorzorgsmaatregelen worden uitgebreid, verder onderzoek en sanering op komst
  Willebroek

  Verhoogde PFAS-concentra­ties op woonsite De Naeyer: voorzorgs­maat­re­ge­len worden uitgebreid, verder onderzoek en sanering op komst

  Niet alleen in natuurgebied Broek De Naeyer, maar ook op de gelijknamige woonsite De Naeyer zijn verhooogde PFAS-concentraties aanwezig. Uit bijkomend onderzoek van de voorbije weken blijkt immers dat er verhoogde PFAS-concentraties aanwezig zijn in bodem, waterbodem, oppervlaktewater en grondwater. Er gelden nu bijkomende voorzorgsmaatregelen in een groter gebied. Zo mogen kinderen er niet meer op onbedekte grond spelen.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 3. Eerstelijnszone Dender start opnieuw eigen, lokale reservelijst op: “Kandidaten op QVAX te beperkt om lege plekken in te vullen”
  Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

  Eerste­lijns­zo­ne Dender start opnieuw eigen, lokale reserve­lijst op: “Kandidaten op QVAX te beperkt om lege plekken in te vullen”

  De Eerstelijnszone Dender, verantwoordelijk voor de vaccinatiedorpen in Dendermonde en Hamme, start opnieuw een eigen, lokale reservelijst op. Het hoopt daarmee over meer kandidaten te beschikken om de lege plaatsen in de planning in te nemen zodat geen vaccins verloren gaan. De vaccinatiecampagne blijft ondertussen voort denderen. In deze regio is al meer dan de helft van de achttienplussers volledig gevaccineerd.