Ursulinenstraat met schepenen Dimitri Robbyns (LWD) en Greet Segers (CD&V) en burgemeester Conny Moons (LWD).
Volledig scherm
PREMIUM
Ursulinenstraat met schepenen Dimitri Robbyns (LWD) en Greet Segers (CD&V) en burgemeester Conny Moons (LWD). © Gemeente Londerzeel

Oppositie en meerderheid zijn het eens over nieuwe kasseien: “Maar de riolering links laten liggen is nalatigheid!”

LonderzeelHet centrum van Londerzeel krijgt in het voorjaar een grondige renovatiebeurt. Zo zullen de kasseien afgevlakt worden om het centrum veiliger te maken. Aan de tot op de draad versleten riolering wordt voorlopig niks gedaan. En dat schiet bij oppositiepartijen PRO en N-VA in het verkeerde keelgat. “Die riolering is 100 jaar oud en staat op instorten, er moet nú ingegrepen worden om miserie te voorkomen”, klinkt het. 

 1. Vuurwerk en samenscholingen op pas geopend skatepark: gemeente dreigt met tijdelijke sluiting
  PREMIUM
  Kapelle-op-den-Bos

  Vuurwerk en samenscho­lin­gen op pas geopend skatepark: gemeente dreigt met tijdelijke sluiting

  Nog geen maand nadat het vernieuwde skatepark van Kapelle-op-den-Bos geopend werd, heeft de politie al verschillende keren moeten optreden wegens overlast. Zo schoten jongeren er vuurwerk af en houdt een deel van de skaters zich niet aan de coronamaatregelen. De gemeente werkt aan een systeem met toezichters en skaten op afspraak. “Werkt dat niet, dan zullen we het skatepark met pijn in het hart tijdelijk moeten sluiten”, klinkt het bij schepen De Keersmaeker.
 2. Actiecomité blijft protesteren tegen komst sociale wijk Tussenveld, ook schepen is geen fan: “Kwal van een project, maar de nood aan sociale woningen is hoog”
  PREMIUM
  Meise

  Actieco­mité blijft proteste­ren tegen komst sociale wijk Tussenveld, ook schepen is geen fan: “Kwal van een project, maar de nood aan sociale woningen is hoog”

  De leden van actiecomité Red de Eversemse Velden in Meise zijn ongerust over de komst van sociale woonwijk Tussenveld, die uit liefst 296 sociale wooneenheden zou bestaan. “Sonja Becq (CD&V) keurde dat toen goed, en ik moet het nu oplossen”, zegt bevoegde schepen Roel Anciaux (Samen Anders). Eind 2020 kwam het verslag en advies van de bouwmeesterscan. Het actiecomité vreest nu dat er tegen de adviezen en ondanks hun protest toch gebouwd zal worden.
 3. Vader (54) achtervolgt tieners met vuurwapen omdat hij denkt dat ze zijn zoon beroofden: “Opgepakt voor poging tot moord”
  Londerzeel

  Vader (54) achter­volgt tieners met vuurwapen omdat hij denkt dat ze zijn zoon beroofden: “Opgepakt voor poging tot moord”

  Een man (54) uit Londerzeel heeft vrijdagavond twee zestienjarigen achtervolgd met een vuurwapen. Hij dacht dat de jongens zijn zoon beroofd hadden op straat en ging hen met de auto achterna. Toen de jongens zich hadden verscholen in een winkel, belde hij zelf de politie. Die pakten de man uit Londerzeel op. De tieners hebben hoogstwaarschijnlijk niets met de overval te maken.
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"