Ooievaar Arthur blijft rondlopen op VOC Malderen - Londerzeel
Volledig scherm
Ooievaar Arthur blijft rondlopen op VOC Malderen - Londerzeel © Repro Marc Baert

Ooievaar ‘King Arthur’ zoekt een nestpaal

malderen, londerzeelHet opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen is dringend op zoek naar financiering voor een nestpaal voor een ooievaar. Die zouden ze op het terrein willen zetten voor Arthur. De ooievaar die ze vrijlieten maar bij hen blijft rondzwerven.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Bewoners krijgen update over vervuiling op site De Naeyer: “PFAS-verontreiniging in toplaag van hele woonwijk”
  Willebroek

  Bewoners krijgen update over vervuiling op site De Naeyer: “PFAS-verontrei­ni­ging in toplaag van hele woonwijk”

  De bewoners van de nieuwe woonwijk De Naeyer in Willebroek kregen, na lang wachten, een update van OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) over het onderzoek naar een PFAS-verontreiniging in hun buurt. Uit de resultaten van het bodemonderzoek blijkt dat de toplaag van hele woonwijk vervuild is. “Er is geen acuut gezondheidsrisico, we organiseren zo snel mogelijk een bewonersvergadering om alle vragen te beantwoorden”, klinkt het.