De bouw van de nieuwe, moderne parochiezaal duurde zowat een jaar.
Volledig scherm
De bouw van de nieuwe, moderne parochiezaal duurde zowat een jaar. © Dieter Nijs

Nieuwe parochiezaal ‘t Zaaltje officieel geopend

Onder grote belangstelling is zaterdagavond de nieuwe parochiezaal van Steenhuffel, beter bekend als ‘t Zaaltje, in de Jozef Van Doorslaerstraat officieel geopend.

0 reacties

 1. Merchtemse zesdejaars leren dit jaar reanimeren
  Merchtem

  Merchtemse zesdejaars leren dit jaar reanimeren

  Het gemeentebestuur heeft beslist om alle zesdejaars van alle Merchtemse basisscholen een cursus reanimeren aan te bieden. De beslissing is een gevolg van een gezamenlijke vraag die de leerkrachten stelden tijdens een overlegvergadering. In totaal zullen 172 leerlingen van De Plataan, Ten Bos, Sint-Donatus, Ter Dreef en Rinkeling de twee uur durende cursus volgen. Daarbij leren ze het herkennen van een hartfalen en een persoon in nood, hoe ze contact moeten opnemen met noodcentrale 112, het starten van de reanimatie met borstcompressie en helpen bij een verstikking. Op het eind wordt een schriftelijke en praktische test afgenomen waarna de deelnemers het eerste getuigschrift levensreddend handelen krijgen.
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.