Het administratief centrum.
Volledig scherm
Het administratief centrum. © Foto Lukas

Nieuw reglement houdt rekening met gelijkheidsbeginsel “De intentie blijft hetzelfde: de grotere spelers meer belasten en de kleine zelfstandige minder”

londerzeelOp de gemeenteraad van Londerzeel werd opnieuw een reglement gestemd ter vervanging van de belasting op drijfkracht. Voor de meerderheid is die oubollige belasting achterhaald en wordt dus gezocht naar een modernere manier om handel en nijverheid te belasten. Een eerste reglement dat goedgekeurd was door de meerderheid in december, veegde het Agentschap Binnenlands Bestuur dit van tafel. Gisteren lag een nieuw reglement op tafel dat wél rekening houdt met het gelijkheidsbeginsel. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Met ‘Mijn kind, de school en ik’ ondersteunt de gemeente anderstalige ouders van kleuters

  Met ‘Mijn kind, de school en ik’ onder­steunt de gemeente anderstali­ge ouders van kleuters

  Met het traject ‘Mijn kind, de school en ik’ wil de Gemeente Londerzeel anderstalige ouders handvatten bieden om hun kinderen te begeleiden bij een succesvolle schoolloopbaan. “We trachten hiermee de ouders mee klaar te stomen voor het onderwijs van het kind”, duidt burgemeester Conny Moons (LWD). “Zo willen we een positieve leercurve van het kind in de hand werken door de ouder te vormen. Tegelijk is dit een oefenkans Nederlands voor de anderstalige ouder.”
  Londerzeel