jaarmarkt in Londerzeel
Volledig scherm
PREMIUM
jaarmarkt in Londerzeel © Marc Baert

Kiekenpootworp ontbrak “Liever een jaar wachten en 40ste jubileum te goei vieren”

londerzeelDe Londerzelenaren oftewel Kiekenplukkers moesten dit jaar op hun kin kloppen wat de kiekenpootworp ter aftrap van de kermis betreft. Het bestuur verkiest een volwaardige worp zonder belemmeringen voor hun veertigste worp. De kermis en jaarmarkt waren na een jaar afwezigheid wel weer een succes.

 1. Yani Stevenheydens treedt dankzij de RACB in de voetsporen van Stoffel Vandoorne: “Mijn leven zal er vanaf nu helemaal anders uitzien”
  autosport

  Yani Stevenhey­dens treedt dankzij de RACB in de voetsporen van Stoffel Vandoorne: “Mijn leven zal er vanaf nu helemaal anders uitzien”

  De zes finalisten van het stuurwiel van de nationale autosportfederatie RACB kwamen afgelopen dinsdag en woensdag samen op het Bugatti Circuit van het Franse Le Mans, om er met een voor hen helemaal nieuwe Formule 4-bolide uit te maken wie in de voetsporen van Stoffel Vandoorne mag treden. Onder het waakzame oog van de jury – onder leiding van uitgerekend Stoffel Vandoorne – was het Yani Stevenheydens (16 jaar) die het nieuwe Stuurwiel van het RACB National Team wist te veroveren. De jongeman uit Westrode wordt zo niet alleen lid van het RNT, maar mag volgend jaar ook het Franse F4-kampioenschap afwerken.
 1. Kinderdagverblijf De Koalabeertjes sluit zelf de deuren wegens personeelstekort: “Én voor de kinderen zorgen én paperassen in orde brengen is niet haalbaar”
  PREMIUM
  Grimbergen

  Kinderdag­ver­blijf De Koalabeer­tjes sluit zelf de deuren wegens personeels­te­kort: “Én voor de kinderen zorgen én paperassen in orde brengen is niet haalbaar”

  Kinderdagverblijf De Koalabeertjes in Grimbergen heeft beslist om de deuren te sluiten. De aanleiding is het uitvallen van een personeelslid, waardoor de werkdruk nóg hoger wordt. Uitbaatster Dounia Fikri (37) is ook het vele administratieve werk en gebrek aan ondersteuning van het agentschap Opgroeien beu. “Op die manier deed ik de job niet meer graag.” De ouders van 14 kindjes moeten op zoek naar een andere opvangplek.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.